12:04, 19 Noiembrie 2017
, PRO TV

Desi sectiile de vot s-au deschis la ora 7, locuitorii capitalei nu s-au grabit sa mearga la urne. Cati alegatori s-au prezentat dimineata la sectia unde si-a exprimat optiunea presedintele - VIDEO


Desi usile birourilor electorale s-au deschis la orele 7, alegatorii nu s-au grabit sa iasa la vot. La sectia unde si-a exprimat optiunea presedintele Igor Dodon, pana la ora 8 votasera doar doua persoane, iar la cea de la Academia de Stiinte pana la ora 9 s-au prezentat doar 17 alegatori.


 

Toate sectiile de votare si-au deschis usile la ora 7 dimineata. Potrivit celor de la Consiliul Electoral de Circumscriptie nu au fost situatii in care procesul sa inceapa cu intarziere. 

 

Vitalie MIRON, VICEPRESEDINTELE CECE: “La moment toate birourile si-au inceput  activitatea, toate conexiunile au avut loc, icidente nu au avut loc.” 

 

 La sectia nr.89 din caminul Universitatii Ion Creanga, unde a votat presedintele Igor Dodon primii au ajuns bodyguarzii si politistii, care au inspectat zona.

 

Grigore VASILEV, PRESEDINTE SECTII DE VOTARE: “Chiar de dimineata m-a avertizat sa nu pun masina in fata sectorului, era si un caine, a verificat securitatea.” 

 

 Desi sectia de votare a fost deschisa la ora 7, urnele de vot au stat goale inca mult timp. Nici membrii biroului electoral nu s-au grabit sa-si exprime optiunea.

 

“Nu stiu decid pana la urma, putina lume va iesi astazi la votare.”

 

La 7 si 30 si-au facut aparitia si primii doi  alegatori.

 

“Ma duc la serviciu si sa reusesc si aici si acolo. Ne-am gandit ca vom avea un primar tanar si va fi totul in ordine dar a iesit ce a iesit. ”

 

 Procesul de vot la sectia nr. 89 este supravegheat de patru  observatori dintre care doi reprezentati ai PSRM, unul de la PL si unul de la Promo Lex.

 

Larisa NEHAROSAVA, OBSERVATOR PSRM:Jumatate la opt si nu e nimeni? - Nu e nimic lumea mai tarziu se scoala, o sa vina.”  

 

La sectia de votare de la Academia de Stiinte pana la ora 9 votasera doar 17 persoane. In sectorul Centru sunt inscrisi in listele electorale cei mai putini alegatori, iar la Botanica sunt cei mai multi. Cele 307 sectii de votare deschise in Municipul Chisinau se vor inchide la ora 21:00.

Alte ştiri despre: