17:27, 24 Decembrie 2017
, PRO TV

Desi i s-a spus ca nu va putea candida la functia de presedinte, Alexei Navalnii nu renunta: opozantul rus si-a lansat oficial candidatura la prezidentialele de anul viitor - VIDEO


Desi i s-a spus ca nu va putea candida la functia de presedinte, Alexei Navalnii nu renunta. Astazi, opozantul rus si-a lansat oficial candidatura la prezidentialele de anul viitor. In acelasi timp, simpatizantii lui Navalnai au organizat mitinguri in diferite orase pentru a demonstra ca sustin candidatura acestuia.


 

"Cine este pentru candidatura lui Alexei Navalnai la prezidentiale?”

 

Mii de oameni din diferite orase precum Vladivostok, Ijevsk, Irkutsk, Novosibirsk si Moscova au iesit astazi in strada pentru a-si demonstra sustinerea fata de Alexei Navalnii. Oamenii au semnat pentru candidatura acestuia la prezidentialele de anul viitor si spun ca vor sa-l vada sef de stat.

 

”Rusia are nevoie de un nou presedinte si de o noua politica.”

 

”Am venit aici pentru schimbari si as vrea sa fie lasat sa participe la alegeri.”

 

”E timpul de schimbat puterea si e timpul ca cineva sa plece la pensie.”

 

O manifestatie a avut loc si la Moscova, desi nu a fost autorizata. Cateva sute de oameni au iesit in strada pentru a-l sustine pe Alexei Navalnii. Fiind incurajat, opozantul si-a lansat astazi oficial candidatura la prezidentialele de anul viitor. El spune ca este sigur ca va invinge.

 

Alexei NAVALNII, OPOZANT RUS: ”Vladimir Putin, nu trebuie sa mai fiti presedinte. Sunteti un presedinte rau. Nu aveti un program pozitiv si nu puteti sa conduceti tara.”

 

Navalinii a cerut boicotarea alegerilor, in cazul in care nu i se va permite sa participe. Comisia Electorala Centrala din Rusia a anuntat anterior ca el nu poate candida din cauza condamnarii sale la inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri. La inceputul acestei luni, Vladimir Putin a anuntat ca va candida pentru al patrulea mandat de presedinte. Sondajele arata ca peste 80% dintre cetatenii rusi ii sustin candidatura.

Alte ştiri despre: