17:07, 18 Septembrie 2018
, PRO TV

Democratii, declarati recent pro-Moldova, nu mai sunt siguri ca sintagma de integrare europeana, pe care insistau pana acum sa o introduca in Constitutie, ar fi cea mai buna solutie - VIDEO


Democratii, declarati recent pro-Moldova, nu mai sunt siguri ca sintagma de integrare europeana, pe care insistau pana acum sa o introduca in Constitutie, ar fi cea mai buna solutie. Premierul Pavel Filip, cel care a aviat pozitiv proiectul de modificare a Legii Supreme, sustine astazi ca politicienii au facut o crima divizand tara in vectorul de vest si cel de est.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Fara PDM nu ar fi existat nicio coalitie care si-a luat drept parcurs integrarea europeana. Doi, suntem dezamagiti ca multe formatiuni politice au mers pe speculatii ieftine, punand alegatorul in fata unei alegeri alb-negru: Uniunea Europeana sau Rusia. Ori, asteptand ca probleme din Moldova sa fie rezolvate la Bruxelles sau Moscova sau Washington asta inseamna a nu face nimic aici acasa.”

 

 Anul trecut, democratii au propus ca in Constitutie sa fie introdusa sintagma “integrare europeana” pentru ca sa fie clar ca Republica Moldova opteaza pentru parcursul european.

 

Anterior, seful satului spunea ca integrarea europeana este viziunea partidului de la guvernare si nu poate fi impusa ca ideologie oficiala a statului, iar autoritatile ar fi trebuit sa organizeze un referendum, pentru ca poporul sa decida. Documentul s-a oprit in Parlament si este nevoie de 67 de voturi pentru a intra in vigoare.

 

Saptamana trecuta, Vlad Plahotniuc anunta ca formatiunea pe care o conduce si-a revizuit strategia de guvernare. Se intampla in conditiile in care ultimii pasi ai conducerii au fost criticati de oficialii europeni, printre acestia adoptarea sistemului mixt de vot sau a legea amnistiei fiscale, care prevede declararea voluntara a bunurilor nedeclarate in schimbul unei taxe de 3 la suta din valoarea sumei.

Alte ştiri despre: