21:30, 17 Iulie 2017
, PRO TV

Democratii au cheltuit aproape 30 de milioane de lei pentru votul uninominal - asta arata rapoartele financiare ale partidelor pentru prima jumatate a anului - VIDEO


Democratii au cheltuit aproape 30 de milioane de lei pentru votul uninominal la care au renuntat recent, de 5 ori mai mult decat socialistii. Asta arata rapoartele financiare ale partidelor pentru prima jumatate a anului.Raportul financiar al PD depus la CEC arata ca in prima jumatate a anului democratii au cheltuit 31,4 mln de lei. Dintre acestia, putin sub 30 milioane sunt cheltuieli pentru presa si materiale promotionale.

 

Asta dupa ce la inceputul anului PD a organizat o masiva campanie de informare privind votul uninominal cu spoturi, billboarduri si brosuri informative, iar liderii partidului au refuzat sa spuna cat i-a costat asta, ca ulterior sa renunte la ideea votului uninominal si sa preia proiectul socialistilor privind votul mixt.

 

In timp ce democratii promoveaza initiativa lui Igor Dodon, PSRM a inregistrat in primul semestru al anului cheltuieli de 5 ori mai mici decat PD, de 5,9 milioane de lei, jumatate dintre acestea, 3 milioane, pentru promovare, iar 1 milion pentru manifestatii publice. De 3 ori mai putin decat socialistii au cheltuit cei de la PLDM, putin peste 2 milioane de lei.

 

Peste 1 milion de lei sunt cheltuieli de personal. Formatiunea lui Iurie Leanca a scos din vistieria partidului aproape 60 de mii de lei. Cea mai mare parte a banilor a fost pentru intretinerea sediilor. Rapoartele pentru celelalte partide parlamentare, dar si cele ale principalelor formatiuni din afara legislativului nu sunt disponibile deocamdata la CEC.

Alte ştiri despre: