15:57, 8 Octombrie 2017
, PRO TV

Declaratiile uimitoare pe care le-a facut liderul de la Phenian, dupa ce ieri un oficial rus a spus ca tara pregateste testarea unei rachete ce poate atinge Coasta de Vest a SUA - VIDEO


Armele nucleare garanteaza pacea si securitatea Coreii de Nord. Declaratiile uimitoare au fost facute de liderul de la Phenian, dupa ce ieri un oficial rus a spus ca tara pregateste testarea unei rachete ce poate atinge Coasta de Vest a Statelor Unite. La polul opus, Donald Trump a spus ca dialogul nu va solutiona conflictul dintre cele doua state, ci doar un singur lucru va functiona in relatiile cu tara izolata, fara a preciza insa despre ce este vorba.


 

In discursul sau cu ocazia reuniunii Comitetului Central al Partidului Muncitoresc, Kim Jong Un a declarat ca armele nucleare reprezinta un factor de descurajare pentru dusmani si ca asigura ferm pacea, si securitatea nu doar in peninsula coreeana, ci si in Asia de nord-est. Iar SUA este un stat imperialist, care a intreprins numeroase masuri pentru a distruge suveranitatea Republici Populare Democrate Coreene. 

 

Reactia din partea Washington-ului nu a intarziat sa apara. Pe pagina sa de twitter, Donald Trump a scris ca presedintii SUA au discutat cu cei ai Coreii de Nord, timp de 25 de ani. Au fost semnate acorduri si au fost platite sume mari de bani. Nu ar fi functionat insa.

 

Acordurile au fost incalcate, inainte ca sa se usuce cerneala de pe foaie. Un singur lucru va functiona, a declarat Trump, fara sa precizeze ce are in vedere. In ultimele saptamani, Coreea de Nord a lansat doua rachete care au trecut deasupra Japoniei, iar obiectivul Phenianului, a spus anterior presedintele nord-coreean, este sa construiasca o racheta de actiune lunga, care va ajunge in SUA. 

Alte ştiri despre: