17:18, 26 Iunie 2018
, PRO TV

Decizia instantei, criticata de politicieni din diferite tabere. Justitia este selectiva au spus socialistii, in timp ce partidele de dreapta cred ca doar protestand vor obtine dreptate - VIDEO


Iar la Chisinau decizia instantei a fost criticata de politicieni din diferite tabere. Justitia este selectiva au spus socialistii, in timp ce partidele de dreapta cred ca doar protestand vor obtine dreptate. Igor Dodon sustine ca ceea ce se intampla este rezultatul guvernarii pro-europene, iar fostul premier Ion Sturza le cere oficialilor care s-au discreditat sa plece din functii.


 

Ion STURZA, FOST PREMIER RM: “Putem trăi fără lumină, fără pâine, fără apă, dar fără conştiinţă - NU! A miza pe faptul că cineva din exterior va veni să rezolve problemele moldovenilor este o naivitate. Ei, „partenerii de dezvoltare", vor lua act, îşi vor exprima îngrijorarea şi atât! Moldova NU este pe radarul democraţiilor occidentale.Soluţia este pe interior”...a scris Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

 

Fostul premier nu se asteapta la mari interventii din partea oficialilor straini, mizand mai mult pe solidarizarea liderilor politici din Romania. Socialistul Ion Ceban, dar si liberalul Dorin Chirtoaca au mentionat in repetate randuri ca institutiile de drept sunt subordonate politic, iar suveranitatea poporului ar mai conta. Le impartaseste parerea si ex-candidatul la localele din Chisinau, unionistul Constantin Codreanu.

 

Constantin CODREANU, EX-CANDIDAT PUN: “Justitia a devenit bratul de forta al guvernarii. Regimul Plahotniuc-Dodon se manifesta in toata splendoarea. Solutia e una simpla – trebuie sa continuam protestele si trebuie sa luptam pentru ca democratia sa existe in continuare, pentru a da sansa la urmatoarele alegeri parlamentare din aceasta toamna.”

 

 Seful statului insista ca s-a ajuns la aceasta situatie in urma guvernarii eurounioniste si se arata sigur de victoria socialistilor la localele generale din iunie 2019. La randul sau, Presedintele Parlamentului, Andrian Candu se intreaba cui foloseste aceasta situatie. El  sustine ca guvernarea nu are decat de pierdut din asta si ca nu va interveni in actul justitiei. Intre timp, primarul interimar Ruslan Codreanu sustine ca regreta hotararea, iar liberal-democratul Tudor Deliu -  o condamna.

 

Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “Depinde ce pozitie va lua CEC. Daca ea va declara alegerile nule, inseamna ca trebuie sa se oranizeze votarea reopetata, daca va face trimitere la prevederea ca nu se iorganizeaza alegerile – e alta situatie. Asteptam ce va spune.”

 

 Comisia Electorala Centrala se va intruni vineri intr-o sedinta publica la care va lua act de hotararea instantei.

Alte ştiri despre: