15:43, 5 Decembrie 2017
, PRO TV

De la Strasbourg, Vlad Plahotniuc a zburat peste ocean. Liderul PD, care nu are nicio functie in stat se afla in fruntea unei delegatii a coalitiei de guvernare - VIDEO


Vlad Plahotniuc a plecat astazi peste ocean dupa o vizita cu multe semne de intrebare la Strabourg. In timp ce democratii o prezinta ca pe o realizare a liderului PD, de la cei de la Ministerul de Externe aflam ca Plahotniuc nu facea parte din delegatia guvernamentala, iar Serviciul de Presa al Consiliului Europei ne-a comunicat ca oficialii europeni aveau fixate intalniri cu Ministrul moldovean de Externe, nu si cu Vlad Plahotniuc. Acesta doar l-ar fi insotit pe Andrei Glabur.


 

In comunicatul emis de Partidul Democrat se spune ca Vlad Plahotniuc a plecat astazi in Statele Unite unde se va intalni cu reprezentanti ai institutiilor americane. Democratul care nu are nici o functie in stat se afla in fruntea unei delegatii a coalitiei de guvernare. Cine face partea din ea, in comunicatul PD nu se precizeaza, iar purtatorul de cuvant al formatiunii a spus ca nu stie. Ieri Vlad Plahotniuc a fost la Strasbourg, unde s-a intalnit cu secretarul general al Consiliului Europei, cel care in 2015 spunea pentru NEW York Times ca Moldova este un stat capturat. Democratul a dat mana si cu  presedintele Comisiei de la Venetia. Nu este clar cum a ajuns Plahotniuc in componenta delegatiei, avand in vedere ca pe site-ul Consiliului Europei se mentioneaza ca Jangland urma sa aiba intrevedere cu Andrei Galbur si cu Vladimir Cebotari. Numele lui Plahotniuc nu aparea nicaieri.

 

Vitalie GĂMURARI, PURTĂTOR DE CUVÂNT PD:Este o delegatie guvernamentala. Ministrii au intalnire pe axa sa, presedintele partidului reprezinta partidul care si-a asumat actul de guvernare in Republica Moldova si in contextul dat nu vad care ar fi fost problema.”

 

 Serviciul de presa al Partidului Democrat insista ca tocmai Plahotniuc a fost in fruntea delegatiei, iar cu presedintele Comisiei de la Venetia a discutat despre modul cum sunt respectate recomandarile institutiei. In imaginile oferite de democrati, Vlad Plahotniuc apare alaturi de ministrul de externe. In spatele celor doi se afla ministrul justitiei. Secventele nu sunt insotite de sunet, dar din imagini se poate observa ca Plahotniuc se prezinta atunci cand da mana cu Gianni Buquicchio.

 

Vitalie GĂMURARI, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL DEMOCRAȚILOR: “Va asigur ca bugetul statului Republica Moldova nu a avut de suferit pentru aceasta deplasare.”

 

 Democratii vorbesc despre o delegatie guvernamentala, din care potrivit Ministerului de Externe de la Chisinau,  nu facea parte si Vlad Plahotniuc. Totodata reprezentantii serviciului de presa al Consiliului Europei au precizat pentru PRO TV ca Secretarul Consiliului Europei a avut o intrevedere programata cu Ministrul de Externe de la Chisinau, care a fost insotit de cel al Justitiei si Vlad Plahotniuc. Intrevederea a vizat recomandarile Comisiei de la Venetia, Planul de actiuni al Consiliului Europei si hotararile CEDO. 

Alte ştiri despre: