12:37, 21 Aprilie 2017
, PRO TV

De ce seful statului Igor Dodon nu a decretat stare de urgenta: "Am discutat cu guvernul si cu alte institutii de stat, toate serviciile sunt in alerta" - VIDEO


Contactat telefonic de echipa PRO TV, presedintele Igor Dodon ne-a spus doar Parlamentul Republicii Moldova poate decreta stare de urgenta. Astazi, seful statului a semnat un decret de mobilizare totala a Armatei Nationale pentru a interveni in zonele din tara afectate de zapada.


 

"La prima ora, in aceasta dimineata am luat decizia si am semnat decret de mobilizare totala a Armatei Nationale. Practic intreaga armata este in teren...Am discutat cu guvernul si cu alte institutii de stat ce trebuie sa intrepindem pentru lichidarea consecintelor calamitatilor vreau sa va spun ca toate serviciile sunt in alerta si incearca sa fac fata problemelor care au aparut. La moment sunt la Ministerul Apararii am fost la brigada nr 22... Toti soldatii au inceput lucrarile de dezapezire. Sarcina numarul 1 este deblocarea strazilor apoi taierea copacilor...", a declarat pentru Pro TV, Igor Dodon. 

 

Seful statului a mai spus ca potrivit legii doar Parlamentul RM poate decreta stare de urgenta.

Alte ştiri despre: