21:43, 29 Noiembrie 2018
, PRO TV

"De ce Igor Dodon nu se duce la Bucuresti?" Ce spune ambasadorul Romaniei, Daniel Ionita: "Romania are o memorie lunga"


Prezent la emisiunea InPROfunzime, ambasadorul Romaniei, Daniel Ionita a vorbit despre faptul ca Igor Dodon nu a efectuat nicio vizita in Romania in calitate de presedinte, pe cand in Federatia Rusa a mers de mai multe ori.


 

Lorena BOGZA: "Dodon nu a fost inca la Bucuresti, Iohannis nu a fost inca la Chisinau. Imi amintesc ca anul trecut, prin intermediul Dvs. presedintele Dodon i-a lansat o invitatie presedintelui Iohannis..."

 

Daniel IONITA, AMDASADORUL ROMANIEI: "A fost trimisa la Bucuresti, unde se afla in analiza."

 

Lorena BOGZA:  "Inca? Dupa nu an?"

 

Daniel IONITA, AMDASADORUL ROMANIEI: "Da, se afla inca in analiza."

 

Lorena BOGZA:  "Dar totusi de ce Dodon nu se duce la Bucuresti?"


Daniel IONITA, AMDASADORUL ROMANIEI: "Ce pot sa va spun? Au fost si sunt foarte multe contacte intre cele doua maluri ale Prutului. Prima vizita pe care a efectuat-o Viorica Dancila a fost la Chisinau.

 

Lumea in care traim noi este o lume caracterizata de o interconectivitate sporita. Nu poti sa crezi ca daca spui ceva la Moscova si altceva la Bruxelles, ei isi vor lua doar ceea ce le trebuie.

 

Romanii au si ei sensibilitatile lor. Romania are o memorie lunga si este pastrata cat se poate de serios la nivel institutional."

 

Igor Dodon a devenit presedintele Republicii Moldova acum doi ani, insa de atunci, inca, nu a mers intr-o vizita oficiala in Romania. 

Alte ştiri despre: