17:21, 24 Aprilie 2018
, PRO TV

Cuplul prezidential francez a avut parte de o primire calduroasa la Casa Alba, in prima zi a vizitei in Statele Unite. Macron: "Vom avea ocazia sa discutam despre securitate" - VIDEO


Cuplul prezidential francez a avut parte de o primire calduroasa la Casa Alba, in prima zi a vizitei in Statele Unite. Dincolo de protocol si de impresii, analistii se asteapta ca intalnirea sa puna la incercare prietenia dintre Emmanuel Macron si Donald Trump. Cei doi vor discuta subiecte in privinta carora cele doua state au pozitii divergente, precum acordul nuclear cu Iranul.


 

Covorul rosu a fost intins la baza militara Andrews la trapa avionului care i-a adus in Statele Unite pe presedintele Frantei si pe sotia acestuia. Abia ajuns pe pamant american, Macron a vorbit despre subiectele pe care vrea sa le abordeze cu omologul sau american.

 

Emmanuel MACRON PRESEDINTE FRANTA: Suntem foarte, foarte fericiti si onorati, atat eu cat si sotia mea, de invitatia presedintelui Trump si a Melaniei. Vom avea ocazia, in cadrul acestei vizite, sa discutam despre securitate, despre comert, despre numeroase chestiuni multilaterale foarte importante pentru tarile noastre si nu numai.”

 

 Acordul nuclear cu Iranul, situatia din Siria si tarifele americane care intra in vigoare luna viitoare sunt pe agenda.Prima zi insa a fost, conform programului, destinata relaxarii. Sotii Macron alaturi de Donald si Melania Trump, au plantat la Casa Alba un stejar adus de oaspeti dintr-o padure franceza, unde peste 9.000 de soldati americani au cazut in bătăliile Primului Razboi Mondial.

 

Apoi, cele doua cupluri au fost duse cu elicopterul la resedinţa istorică a lui George Washington, unde au luat cina admirand apele râului Potomac. Melania Trump s-a ocupat cu mare constiinciozitate de organizarea primului dineu de stat oferit de sotul ei. Flori delicate si materiale in nuante pastel au fost folosite pentru decorarea salii.

 

In meniu, Melania a inclus  friptura de miel si orez gatit in stil New Orleans. Astazi, Melania Trump va gazdui primul dineu de stat la Casa Alba, iar maine, presedintele Frantei se va adresa Congresului american reunit la 58 de ani de la discursul lui Charles de Gaulle in fata alesilor americani. Liderul de la Paris este primul sef de stat pe care Trump l-a invitat intr-o vizita oficiala. 

Alte ştiri despre: