21:36, 5 Aprilie 2018
, PRO TV

Cum raspunde Silvia Radu la intrebarile: "Il cunosteati pe Nistor Grozavu inainte de a va numi primar interimar? El este cercetat penal, credeti ca locul lui este la primarie?"


Silvia Radu ii ia apararea lui Nistor Grozavu. Invitata la emisiunea InPROfunzime, primarul interimar spune ca si ea a fost cercetata penal si a trebuit sa se judice cu statul. In cazul lui Grozavu exista prezumtia nevinovatiei, spune Radu.


 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Eu am fost presedinte la Gas Natural Fenosa si primaria nu-si onora atributiile de plata si eu eram nevoita in doua, trei luni sa i-au legatura cu ei si sa discutam acest subiect, sa vedem cum acoperim aceste datorii.

 

Destul de des comunicam atunci cu domnul Gamretchi. Am comunicat si cu guvernele care erau la putere. Atunci cand mi-a facut aceasta cerere, conditia mea a fost ca eu nu voi prezenta interesele niciunui partid in aceasta functie.

 

Eu m-am gandit ca sunt un om mult prea autosuficient ca cineva sa-mi dea indicatii atunci cand eu accept sa ocup o functie. Mi s-a propus functia de viceprimar cu inaintarea mea de primar interimar."

 

Grozavu este cercetat penal, credeti ca locul lui este la primarie?

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Eu tot am fost cercetata penal cand eram la Gas Natural Fenosa si trebuia sa ma judec trei ani cu statul. Exista prezumtia nevinovatiei. Atat timp cat acest om nu a fost condamnat nimeni nu are dreptul sa-l acuze ca el este vinovat.

 

Chirtoaca nu a fost condamnat, dar ceea ce am vazut eu in primarie va pot zice cat de multe incalcari al legislatiei a existat in cadrul primariei in ultimii ani si cred ca oamenii care locuiesc in Chisinau au simtit aceasta nepasare si atitudine incorecta. Aceste decizii sunt luate in baza unor constatari care nu le constat eu personal, dar sunt facute audite."

Alte ştiri despre: