22:39, 15 Noiembrie 2018
, PRO TV

Cum raspunde Pavel Filip la intrebarea: "De ce este nevoie de camerele de luat vederi in sectiile de votare?"


"Solicitari pentru instalarea camerelor de supraveghere au fost si din partea opozitiei. Aceste cameri ne vor fi de folos atunci cand se va dori contestarea." Asta a spus Pavel Filip, prezent la emisiunea InPROfunzime, despre camerele de luat vederi, care vor fi instalate in sectiile de votare.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Noi in RM, daca facem ceva este rau, daca nu facem ceva este rau ca nu s-a facut. Solicitari pentru instalarea camerelor de supraveghere  au fost si din partea opozitiei.

 

Am vrut sa inteleg ce mai poate face guvernul, pentru ca ne dorim foarte mult sa nu mai lasam niciun element care ar pune sub semnul intrebarii corectitudinea alegerilor.

 

Aceste cameri ne vor fi de folos atunci cand se va dori contestarea. Cand ne va spune cineva ca nu au fost numarate corect buletinele sau ca s-au aruncat buletine incorect in urnele de vot. Cu cat mai multa transparenta, cu atat mai multa corectitudine."

 

2300 de camere de supraveghere vor fi cumparate pentru a fi instalate in sectiile de votare la urmatoarele alegeri parlamentare din 24 februarie. Comisia Electorala Centrala spune ca acest lucru costa 12 milioane de lei. 

 

Propunerea ca dispozitivele sa fie instalate in sectii a venit din partea premierului Pavel Filip, dupa o intalnire cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

Alte ştiri despre: