21:09, 20 Iunie 2018
, PRO TV

Cum raspunde Andrei Nastase la intrebarea: "Pana la urma cum credeti vor fi sau nu validate alegerile?". Nastase: "Plahotniuc este in stare de orice"


Intrebat cum crede daca vor fi sau nu validate alegerile, Andrei Nastase a spus ca "Plahotniuc este in stare de orice". Declaratia a fost facuta in cadrul emisiune InPROfunzime.


 

Lorena BOGZA: "De ce credeti ca se intampla acest lucru? Pana la urma vor fi sau nu validade alegerile?

 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: "Plahotniuc este in stare de orice. Am inteles ca se va discuta si in comitete. Sper ca in jurul lui Plahotniuc vor exista oameni teferi la minte. Se vede foarte clar ca omul are de executat un exercitiu."

 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Nu poti sa nu validezi rezultatele alegerilor in baza unor postari pe facebook."

 

Vasile BOTNARU, DIRECTOR RADIO EUROPA LIBERA: "Judecatoare sfideaza platitorii de impozite. S-a gasit o judecatoare care stie sa masoare cu exactite vizualizarile. Sarmana instanta s-a apucat sa faca ordine. Nici macar CC daca nu e sesizata, nu se baga."

 

 Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Nu sunt doar niste avertismente. Sunt avertismente puternice. Ultimul pilon pe care se mentin unele democratii ar putea esua. Este un avertisment care va rasuna in fiecare camera si vor juca rolul de coagulator a mai multor oameni care considera ca nu se mai poate sa fim furati."

 

 Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: "Este un semnal de alarma, dar asta nu ma face pe mine fericit. Semnale foarte bune care atesta ca noi suntem corecti, dar pana la urma ramane ca noi, cei de acasa, nu este vorba depsre functii. Daca mi-as mai pierde si optimismul...trebuie sa luptam ca lucrurile sa revina la normalitate. Dodon spune ca Ceban trebuie sa fie declarat primar."

 

Ieri, dupa o sedinta de judecata cu usile inchise, care a durat aproape 3 ore si dupa tot dupa atatea ore de deliberari, magistrata Rodica Berdilo a pronuntat hotararea instantei in jurul orei 10 seara.

 

Andrei Nastase mentiona aseara ca banuia ca situatia va lua o asemenea turnura, pentru ca astazi sa conteste decizia la Curtea de Apel.

 

Purtatorul de cuvant al democratilor a spus ca aceste declaratii sunt politice. Ieri, primarul ales chema oamenii la proteste, pentru a-si revendica votul. O prima manifestatie de acest fel este anuntata pentru aceasta seara in fata promariei Chisinau.

 

In cazul in care Curtea de Apel va mentine decizia luata de prima instanta, avocatii edilului spun ca vor merge si la Curtea Suprema de Justitie. Anterior socialistii au depus doua contestatii impotriva lui Andrei Nastase.

 

In prima, care a fost respinsa, acesta era acuzat ca a fost sustinut intr-un mod deschis de primarii din Romania in timpul campaniei. In a doua contestatie a PSRM, Andrei Nastase era acuzat ca a facut agitatie electorala in ziua alegerilor, cand a indemnat oamenii sa iasa la vot.

 

In acesta caz, Curtea Suprema a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel, care a stabilit ca Nastase a incalcat legea. Codul electoral spune ca in cazul declararii scrutinului nevalid, la carma capitalei ramane primarul interimar in functie, pana la alegerile noi de la anul.

Alte ştiri despre: