18:58, 13 Noiembrie 2017
, PRO TV

Cu o saptamana inainte de referendum, primarul suspendat Dorin Chirtoaca a lansat pe facebook un filmulet in care se lauda cu realizarile sale, socialistii in schimb si-au schimbat mesajul de pe panouri - VIDEO


Cu o saptamana inainte de referendum, primarul suspendat Dorin Chirtoaca a lansat pe facebook un filmulet in care se lauda cu realizarile sale, socialistii in schimb si-au schimbat mesajul de pe panouri. In timp ce liberalii ii indeamna pe oraseni sa stea acasa pe 19 noiembrie, socialistii le-au cerut astazi liderilor PAS si PDA sa nu boicoteze referendumul.


 

Mesajul “Salvam orasul prin referendum” a fost inlocuit cu ”Vrem alegeri anticipate in Chisinau”. Cu aceasta idee PSRM vrea sa convinga oamenii sa iasa duminica la plebiscit. In plus, consilieri socialisti au prezentat astazi informatii care ar demonstra vinovatia lui Dorin Chirtoaca, in cel de-al doilea dosar in care este cercetat. 

 

Alexandru ODINTOV, CONSILIER PSRM: “A dat apartamente judecatorilor. Va fi condamnat cu suspendare pentru ca Silvia Radu sa poata sa-si exercite functiile pana in 2019.” 

 

 Pentru ca Silvia Radu sa nu ramana la primarie, socialistii le-au cerut liderilor PAS si DA sa nu boicoteze referendumul. Maia Sandu si Andrei Nastase nu au reactionat. In schimb Partidul lui Renato Usatii a anuntat printr-un comunicat ca va participa la plebiscit. 

 

Ion CEBANU, MEMBRU PL: “Este o disperarea a socialistilor. Se apropie data de 19 noiembrie si nu vor sa dea cu oistea in gard.”

 

 Campania liberalilor, care s-a redus pana acum la un filmulet distribuit pe internet, s-a completat cu inca un spot. Dorin Chirtoaca a postat pe pagina sa de facebook un clip de aproape 5 minute, filmat cu drona, in care isi descrie realizarile. Primarul suspendat nu apare in imagini, in schimb acesta a precizat intr-un mesaj ca:

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: ”Pentru asta au organizat referendumul, pentru asta isi bat joc, de mine ca de mine, dar si de oameni care nu au nici o vina, pentru asta au deschis dosare penale, pentru ceea ce vedeti in aceste imagini! Nu participati la farsa numita referendum de pe 19 noiembrie.“ 

 

Sursa: facebook.com

 

 Consilierii PSRM au avut obiectii la fiecare proiect descris in clipul primarului suspendat.

 

Alexandru ODINTOV, CONSILIER PSRM: “El fura si echipa lui si pun in buzunar sume din care noi platim impozite. Ce a facut el sau ce a realizat el? Haideti sa incetam cu discutiile despre realizarile Chirtoaca.”  


Pentru referendumul din 19 noiembrie, la Consiliul Electoral de Circumscriptie s-au inregistrat doar socialistii si liberalii. Primarului suspendat i-a fost respinsa cererea de a se inregistra in cursa, pe motiv ca nu a venit sa depuna personal dosarul, in conditiile in care acesta se afla in arest la domiciliu.

 

Pentru ca Dorin Chirtoaca sa fie demis din functie prin referendum, impotriva trebuie sa voteze 163.571 de persoane, adica tot atatia oameni cat l-au sustinut in scrutinul din 2015, plus un vot. Iar pentru ca plebiscitul sa fie validat, la sectii trebuie sa se prezinte cel putin 33 la suta dintre alegatorii din municipiu, adica 214567.

 

Saptamana trecuta, dupa cinci luni de arest la domiciliu Dorin Chirtoaca a fost eliberat. Acesta se va afla sub control judiciar pe un termen de 30 de zile.  Decizia a fost luata cu o saptamana inainte de referendumul de demitere a sa. El este cercetat pentru trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata.

 

Recent, el a fost recunoscut in calitate de banuit intr-un alt dosar pornit pentru abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, acesta ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 60 de milioane de lei, dand bani in loc de apartamente, persoanelor care le cereau prin decizii judecatoresti. In ambele cazuri, Chirtoaca se declara nevinovat.

Alte ştiri despre: