16:06, 2 Decembrie 2017
, PRO TV

Cu aplauze si focuri de artificii, Phenianul a sarbatorit lansarea ultimei rachete balistice intercontinentale - VIDEO


Cu aplauze si focuri de artificii, Phenianul a sarbatorit lansarea ultimei rachete balistice intercontinentale. In fata miilor de oameni adunati in capitala nord-coreeana, oficialii au declarat ca prin acest test, tara a demonstrat ca dispune de o forta nucleara amenintatoare.


 

Mii de soldati si civili s-au adunat in piata din centrul Phenianului pentru a sarbatori efectuarea cu succes a testului balistic de miercuri. Oamenii au aplaudat minute in sir si au stat drepti in fata oficialilor.

 

In timpul discursurilor, cei de la putere l-au ridicat in slavi pe liderul Kim Jong-Un.

 

”Aceasta mare victorie va intra in istoria tarii noastre. Este rezultatul stralucit al conducerii si al eforturilor depuse de liderul suprem, Kim Jong-Un.”

 

Acum patru zile, Coreea de Nord a anuntat ca a testat o noua racheta balistica intercontinentala care poate transporta un focos nuclear catre orice tinta din Statele Unite. Racheta ar fi parcurs o distanta de o mie de kilometri si a cazut in Marea Japoniei. In contextul acestor amenintari, autoritatile din statul Hawaii au testat un sistem de alarme pentru un atac nuclear, pentru prima oara de la sfarsitul Razboiului Rece.

 

Intre timp, presa rusa scrie ca o delegatie formata din cativa parlamentari rusi a efectuat o vizita de cinci zile in Coreea de Nord. Intorsi acasa, politiienii au declarat ca Phenianul nu doreste izbucnirea unui razboi, dar ca este pregatit pentru acest scenariu, daca vor fi amenintari din partea Statelor Unite. Tot presa scrie ca deputatii rusi l-au invitat pe Kim Jong-Un sa faca o vizita in Rusia, anul viitor, cand se vor implini 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari. Nu se stie daca liderul nord-coreean a acceptat invitatia.

Alte ştiri despre: