13:48, 19 Septembrie 2018
, PRO TV

Coreea de Sud si cea de Nord vor sa reduca tensiunile militare si sa inceapa o “era fara razboi”. Sunt intelegerile la care au ajuns liderii celor doua state dupa ce s-au intalnit la Phenian - VIDEO


Coreea de Sud si cea de Nord vor sa reduca tensiunile militare si sa inceapa o “era fara razboi”. Sunt intelegerile la care au ajuns liderii celor doua state dupa ce s-au intalnit la Phenian. Acestia au semnat un accord, iar Kim Jong-Un a anuntat ca este gata sa distruga un centru de cercetare nucleara.Dupa intalnirea avuta departe de ochii presei, cei doi lideri au iesit in fata jurnalistilor pentru declaratii. Presedintele sud-corean a mentionat ca pentru prima data cele doua Corei au convenit asupra unui plan de denuclearizare a Phenianului.

 

Astfel, liderul nord-corean a fost de acord sa distruga centrul de cercetare nucleara situat in vestul tarii. De asemenea, Coreea de Nord s-a angajat sa inchida definitiv motorul de testare si lansare a rachetelor, in prezenta unor experti.

 

Kim JONG-UN, LIDERUL COREEI DE NORD: “Doi lideri, presedintele Moon Jae-in si eu, am semnat la Phenian istorica declaratie comuna din luna septembrie.”

 

 Totodata, liderii au convenit ca este necesar de a crea un centru permanent unde se vor putea intalni familiile separate de razboiul dintre cele doua Corei. Dupa intrunire, Kim Jong-un a anuntat ca ar putea efectua o vizita la Seul.

 

Moon JAE-IN, PRESEDINTELE COREEI DE SUD: “I-am solicitat presedintelui Kim sa viziteze Seulul si a spus ca va veni in viitorul apropiat.”

 

 Summitul dintre cei doi lideri a inceput ieri si se va incheia maine. Este a treia intalnire dintre oficiali in acest an. 

Alte ştiri despre: