15:40, 9 August 2017
, PRO TV

Coreea de Nord sustine ca a eliberat un pastor canadian, condamnat pe viata pentru ca ar fi incercat sa rastoarne regimul de la Phenian - Mediafax.ro


Autoritatile de la Phenian au eliberat un pastor canadian care fusese condamnat la munca silnica pe viata, fiind acuzat ca ar fi incercat sa rastoarne regimul, a anuntat agentia de presa oficiala nord-coreeană KCNA, potrivit site-ului cotidianului The New York Times, noateaza mediafax.ro


 

Eliberarea are loc la doar o zi dupa ce Ottawa a anuntat ca o delegatie de oficiali canadieni a calatorit la Phenian pentru a discuta despre cazul pastorului.


Hyeon Soo Lim, un pastor de la una din cele mai mari biserici din Canada, a fost condamnat, in decembrie 2015, la munca silnica pe viata, dupa ce ar fi încercat sa rastoarne regimul de la Phenian, potrivit autoritatilor nord-coreene.


Familia lui Lim a devenit mai ingrijorata in legatura cu starea de sanatate a pastorului in urma decesului unui student american in luna iunie, dupa 17 luni de detentie in Coreea de Nord.


KCNA, citand autoritatile de la Phenian, a comunicat ca pastorul a fost eliberat din motive umanitare.


Departamentul american de Stat a anuntat ca va interzice cetatenilor din SUA sa calatoreasca in Coreea de Nord, incepand din luna septembrie.

 

Trei cetateni americani sunt in continuare in custodia autoritailor nord-coreene.


CITESTE MAI DEPARTE PE MEDIAFAX.RO

Alte ştiri despre: