21:41, 17 Mai 2018
, PRO TV

Constantin Codreanu sustine ca pe ultima suta de metri se fac presiuni pentru ca el sa fie exclus din cursa electorala - VIDEO


Constantin Codreanu sustine ca pe ultima suta de metri se fac presiuni pentru ca el sa fie exclus din cursa electorala. Iar lidera PAS l-a indemnat pe candidatul PUN, dar si pe liberalul Valeriu Munteanu sa-l sprijine pe Andrei Nastase in acest scrutin. Tot cu patru zile inainte de alegeri, Maxim Braila, de la Partidul Popular spune ca a gasit locul unde va planta la toamna cei o mie de copaci promisi.


 

Maia SANDU, LIDER PAS: “Domnule Munteanu, domnule Codreanu faceti apel la sustinatorii dumneavoastra sa voteze  pentru candidatul care are sanse reale sa invinga candidatii oligarhiei.”

 

 Maia Sandu a facut acest indemn intr-o inregistrare video, pe care a postat-o pe facebook. In scurt timp a reactionat Valeriu Munteanu, care a scris, tot pe facebook, ca nu are de gand sa se retraga in favoarea lui Andrei Nastase.

 

Constantin Codreanu a raspuns cu o maxima: “Uneori, pierzi razboiul, dar castigi pacea”. Intre timp, mai multi activisti s-au plans ca nu li se permite accesul la listele de subscriptie ale Silviei Radu.

 

Ei vor sa le verifice dupa ce un membru CEC a declarat ca mai multe dintre ele ar fi fost completate de aceeasi persoana, iar asta ar contravine legii. Institutia a invocat insa protectia datelor cu caracter personal.  


“Consideram ca un astfel de comportament al Consiliului Circumscriptii Chisinau da dovada ca acesti oameni au ce ascunde si ca exista banuieli cu adevarat temeinice ca au fost comise incalcari la inregistrarea candidatului Silvia Radu.”

 

 Tot astazi, Consiliul Electoral de Circumscriptie a trimis in instanta cererea socialistilor privind excluderea candidatului PUN din cursa electorala, dupa ce acesta a postat pe internet fotografii in care apare alaturi de presedintele Romaniei. Constantin Codreanu sustine ca in felul acesta este intimidat inainte de alegeri.

 

Constantin CODREANU, CANDIDAT PUN: “Pe ultima suta de metri vor sa ne scoata din campania electorala.”

 

 Anterior, Partidul Sor a depus o sesizare impotriva lui Codreanu, din acelasi motiv, cererea a fost insa respinsa de Consiliul Electoral, la fel ca si sesizarile depuse de candidatul partidului Casa Noastra–Moldova, Alexandr Rosco, impotriva Silviei Radu si a lui Ion Ceban.

 

Alexandr ROSCO, CANDIDAT CASA NOASTRA-MOLDOVA: “Vedem cum regimul, prin intermediul altor institutii, incearca sa-si protejeze candidatii.”

 

 Cu patru zile inainte de alegeri, candidatul Partidului Popular, Maxim Braila a indemnat tinerii sa iasa la vot. Si pentru ca a promis in aceasta campanie ca va planta o mie de copaci, Braila sustine ca a identificat deja locatia – Parcul la Izvor. 

 

Maxim BRAILA, CANDIDAT PARTIDUL POPULAR: “Sunt exponentul tinerilor.”

 

 Alegerile locale noi vor avea loc in aceasta duminica. 11 candidati lupta pentru functia de primar al capitalei.

Alte ştiri despre: