18:07, 18 Martie 2017
, PRO TV

Congres de partid, fara ... lider de partid. Dat in cautate internationala de autoritatile de la Chisinau, Renato Usatii si-a facut simtita prezenta prin Skype - VIDEO


Congres de partid, fara ... lider de partid. Dat in cautate internationala de autoritatile de la Chisinau, Renato Usatii a lipsit astazi de la congresul partidului sau. Evenimentul a avut loc intr-un local luxos din capitala. Si asa cum ne-a obisnuit deja, primarul de Balti si-a tinut discursul prin skype.Prin skype. Asa si-a facut simtita prezenta Renato Usatii la congresul partidului sau. La patru ace, Usatii a vorbit la o tribuna, iar in spate si-a pus doua drapele, al Republicii Moldova si al partidului. Intreg discursul a fost filmat cu doua camere, ce-i drept, din cind in cand, legatura se cam pierdea.

 

Cuvantarea a durat aproape o ora, timp in care Usatii si-a varsat tot amarul, apoi le-a povestit colegilor despre planurile de viitor ale formatiunii. De la Moscova, Usatii s-a pronuntat impotriva votului uninominal. 

 

Chiar daca deja de luni bune nu a mai calcat in tara, membrii partidului Nostru spun ca nu au de gand sa-si aleaga un nou lider, nici macar unul interimar.

 

Ilian CASU, VICEPRESEDINTE PN "El conduce de la distanta..." 

 

Usatii nu a fost, in schimb au venit de la Moscova cativa membri din partidul lui Vladimir Jirinovschi, cu care recent a incheiat un acord de colaborare. 

 

Intreg evenimentul a avut loc intr-un restaurant luxos din capitala, astfel ca toata sala a fost colorata in alb cu albastru. Pe scena au fost montate trei ecrane mari, iar congresul a inceput cu un dans.

 

La final, toti delegatii au fost invitati la masa. Nemultumit ca partidul lui Renato Usatii opteaza pentru apropierea de Rusia, un grup de unionisti a protestat afara in fata hotelului.

Alte ştiri despre: