08:57, 19 August 2018
, PRO TV

Concluziile intalnirii Merkel - Putin. Trei ore de discutii si ”niciun acord” - VIDEO


Trei ore de discutii si niciun acord. Asa a fost descrisa in presa straina intalnirea de ieri dintre Vladimir Putin si Angela Merkel. Cei doi au vorbit in fata jurnalistilor despre Siria, Ucraina si proiectul gazoductului Nord Stream 2, dar nu au acceptat intrebari din partea acestora.


 

Angela MERKEL, CANCELAR GERMAN: "In contextul Ucrainei, vom vorbi si despre tranzitul de gaz. Consider ca dupa lansarea gazoductului Nord Stream 2, Ucraina trebuie sa detina un rol in tranzitul de gaz in Europa.“ 

 

 Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: "Vom discuta despre situatia din Orientul Mijlociu, mai ales despre Siria. Este important sa crestem ajutorul umanitar si am invedere, in primul rand, sa acordam ajutor poporului sirian. Trebuie sa sustinem zonele, de unde au plecat imigrantii peste hotare. Desigur, vom discuta despre Ucraina, asa cum a spus doamna cancelar.“

 

 Anuntand care vor fi subiectele, ce se numara in agenda celor doi lideri, Vladimir Putin si Angela Mekel au plecat, pentru o discutie tete a tete, fara a asculta si intrebarile jurnalistilor. 

 

Apoi, la intrevedere s-a alaturat cate un consilier de-a lui Putin si Merkel. Dupa intalnire, insa, nu a fost organizata o conferinta de presa, asa cum se intampla de obicei, si nici nu a fost emis un comunicat. Pe pagina oficiala a liderului de la Kremlin si a cancelarului german au fost publicate doar cateva fotografii, unde cei doi apar discutand la un pahar de vin.

 

"Au fost trei ore de discutii si niciun acord”, scrie presa straina despre intalnirea oficialilor. In schimb, pe larg discutata in presa si cu multe amanunte a fost vizita lui Putin la nunta sefei delegatiei austriece. Jurnalistii rusi au avut acces la ceremonie si au descris in detalii prezenta liderului rus. Fiind oaspete de onoare, acesta a avut mereu un loc alaturi de miri. 

 

Citindu-si discursul de pe foaie, Putin i-a felicitat pe miri in limba... germana. 

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: "In Rusia, exista traditia de a dori mirilor intelegere si dragoste. Cu drag va doresc acest lucru. In afara de asta, sa aveti un viitor frumos si fericit impreuna. Va propun sa ridicati paharele.“ 

 

 A urmat cadoul din partea lui Putin. Pe langa un tablou si un samovar, liderul de la Kremlin a adus cu el un ansamblu din Rusia. Sotul ministrei austriace de Externe a iesit la dans. 

 

Karin Kneissl a fost numita ministru de Externe de Partidul Libertatii, formatiune de extrema dreapta cu simpatii pro-ruse. Presa straina mentioneaza ca sefa delegatiei austriece s-a vazut cu Putin o singura data, inainte ca sa-l invite la nunta. 

Alte ştiri despre: