09:52, 12 Ianuarie 2017
, Stirile Pro TV

Cine se afla la originea controversatului raport despre Trump. BBC confirma inregistrarea cu prostituate in Moscova


Un fost agent al serviciilor secrete britanice reconvertit in consultant este autorul controversatului raport privind presupuse legaturi intre presedintele american ales, Donald Trump, si Rusia, a informat miercuri publicatia Wall Street Journal


 

Acest raport, care contine numeroase informatii neverificate si care face referire la materiale compromitatoare despre Donald Trump, in special existenta unei inregistrari video cu caracter sexual implicand prostituate sau schimbul de informatii timp de aproape un deceniu cu Kremlinul, a fost publicat marti de website-ul BuzzFeed.

 

Documentul de 35 de pagini, despre care Donald Trump a afirmat miercuri ca sunt "stiri false" si ca "aceste lucruri nu s-au intamplat niciodata", a fost redactat, potrivit WSJ, de Christopher Steele, un director al cabinetului londonez de consultanta Orbis Business Intelligence pentru care lucreaza fosti agenti secreti.

 

BBC understands dossier of allegations on Trump based on memos by Christopher Steele, former member of Britain's MI6 https://t.co/qB9ITbsI2m

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 11, 2017

 

Christopher Steele, 52 de ani, a lucrat mai multi ani la Moscova pentru MI6 si se bucura de o buna reputatie in lumea serviciilor de informatii, potrivit WSJ care citeaza un fost agent al CIA.

 

Un jurnalist al BBC, citand o sursa anonima, afirma ca mai multe persoane sunt la originea raportului in cauza, si nu doar fostul agent britanic. Pe de alta parte, el a dat asigurari ca inregistrarile exista, printre care una audio, pe langa cea video cu caracter sexual.

 

Potrivit mai multor media americane, sefii serviciilor secrete americane i-au informat la sfarsitul saptamanii trecute pe presedintele in exercitiu, Barack Obama, pe Donald Trump si membri ai Congresului ca este posibil ca Rusia sa detina informatii compromitatoare despre presedintele ales. Ei le-au prezentat un rezumat de doua pagini al acestui document, mai scrie AFP.   

Alte ştiri despre: