13:27, 25 Septembrie 2018
, PRO TV

Cine sunt politicienii din tara noastra in care moldovenii au cea mai mare incredere. Sondaj - VIDEO


Patru partide ar intra in Parlament daca duminica viitoare ar avea loc alegeri legislative. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PPDA. Cel putin asta arata datele unui sondaj realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor.


 

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru ce partid aţi vota?

PSRM - 36,6%

PAS – 11,9%

PD - 11,2%

PPDA – 10,6%

PCRM - 2,1%

PN – 1,6%

PARTIDUL SOR - 1,2%

Alt partid/candidat independent – 2,1%

Nu ştiu, nu răspund -18%

Nu particip la vot – 4%

 

Potrivit sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare pentru Partidul Socialistilor ar vota peste 36 la suta din alegatori, PAS, la fel ca si PD ar obtine peste 11 la suta din sufragii, iar PPDA – circa 10 procente. Nu ar trece pragul electoral PCRM, Partidul Nostru, Partiul Sor, dar si alte formatiuni. Peste 18 la suta din respondenti spun ca nu stiu cu cine ar vota, iar 4 la suta nu ar participa la vot.Care este personalitatea politica in care DVS aveti incredere?

 

Igor DODON – 51,9%

Andrei NASTASE – 11,2%

Maia SANDU – 9,0%

Pavel FILIP – 7,7%

Zinaida GRECEANII – 4,1%

Vlad PLAHOTNIUC – 3,1%

Vladimir VORONIN – 2,7%

Nu am incredere in nimeni- 24%

Alt candidat – 1%

 

Datele sondajului mai arata ca dintre politicieni, de cea mai mare incredre se bucura presedintele Igor Dodon, urmat de liderul PPDA, Andrei Nastase si lidera PAS, Maia Sandu. Mai putina incredere moldovenii au in premierul Pavel Filip, liderul socialist Zinaida Greaceanii sau in cel democrat, Vlad Plahotniuc. 24% din respondenti nu au incredre in nimeni.

 

Sondajul a fost efectuat in perioada 1 - 12 septembrie, pe un esantion de 1191 de persoane din 77 de localitati si are o marja de eroare de 3 la suta. Studiul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova, la comanda Filialei din Chisinau a Institutului International de Monitorizare a Dezvoltarii Democratiei, Parlamentarismului si Respectarii Drepturilor Electorale.

Alte ştiri despre: