16:08, 16 Iunie 2015
, PRO TV

Chiril Gaburici si-a anuntat DEMISIA la sedinta Guvernului: "Va multumesc pentru munca, daruire si cooperare" VIDEO


Premierul si-a dat oficial demisia astazi la sedinta Guvernului. Dupa un maraton de aprobare a circa 70 de proiecte, Chiril Gaburici le-a multumit colegilor pentru munca si daruire.Chiar la ultima sedinta a Executivului, premierul a fost practic ignorat de membrii Guvernului. Si asta pentru ca a insistat ca un pachet de legi care vizeaza reformarea Comisiei Nationale de Integritate sa fie votat, iar subalternii nu l-au ascultat. Asa ca proiectul n-a trecut, la insistentele democratului Victor Osipov.


Potrivit democratului Victor Osipov, prevederile proiectelor concentreaza toata puterea in mainile presedintelui CNI, lucru negat de ministrul Justitiei, propus de PLDM, care afirma ca documentul a fost coordonat cu organizatiile neguvernamentale si societatea civila, inclusiv cu oficialii europeni.

Dupa refuzul democratilor de a sustine proiectul, dezamagit, Chiril Gaburici a propus, mai in gluma, mai in serios, sa se treaca direct la chestiunea care vizeaza demisia Guvernului.


Pe ultima suta de metri, ca pe banda rulanta, cabinetul de ministri a aprobat astazi aproape 70 de proiecte.


Chiril Gaburici si-a dat demisia acum 4 zile, mentionand ca nu vrea ca discutiile privind studiile sale sa se afla in centrul atentiei. Acum urmeaza ca Parlamentul si presedintele tarii sa ia act de demisia Guvernului. Nicolae Timofti trebuie sa numeasca un premier interimar si sa inceapa consultarile cu fractiunile parlamentare in vederea desemnarii unui nou prim-ministru.

Alte ştiri despre: Chiril Gaburici, Chiril Gaburici, Chiril Gaburici,