15:18, 18 Iunie 2015
, PRO TV

Chiril Gaburici: "Refuz sa asigur interimatul functiei de premier". Motivul invocat de prim-ministrul demisionar - VIDEO


Refuz sa asigur interimatul functiei de premier. Asta a scris Chiril Gaburici pe pagina sa de socializare dupa ce ieri Curtea Constitutionala a explicat ca el poate sa asigure interimatul pana la numirea unui nou premier, daca vrea.


 

"Potrivit prevederilor Constitutiei si pornind de la interpretarea de ieri a normelor constituţionale, am informat Presedintele Republicii Moldova ca refuz sa asigur interimatul functiei pe motivele expuse odata cu demisia si solicit desemnarea unui Prim-ministru interimar. Am prezentat Domnului Presedinte demersul in scris in acest sens. In acelasi timp, nu îmi doresc ca grupuri de interese sa speculeze pe marginea deciziilor si declaratiilor mele din ultima perioada, pentru a acumula capital politic si imagine. Îmi doresc ca liderii coalitiei sa vada in demisia mea un start imediat al formarii unei majoritati parlamentare stabile si a unui nou guvern care sa urmeze calea europeana a reformelor pentru Republica Moldova!"

 

 

 

 

Chiril Gaburici si-a anuntat demisia din functia de prim-ministru saptamana trecuta intr-un briefing de presa.

Alte ştiri despre: