11:39, 8 Februarie 2018
, PRO TV

China a trimis 300.000 de soldati la granita cu Coreea de Nord. ”Se pregateste de un posibil conflict”


În contextul crizei tot mai accentuate dintre Statele Unite şi regimul de la Phenian, China a decis să-şi întărească şi mai mult graniţa cu Coreea de Nord.


 

Unităţi Militare din Yanbian au fost relocate în Provincia Heilongjiang, astfel că 300.000 de soldaţi au fost aduşi la graniţa cu Coreea de Nord. Informaţia a fost publicată de ziarul sud-coreean Chosun, care citează o relatare de pe 2 februarie de la Radio Free Asia.


Pe lângă cei 300.000 de soldaţi, la graniţa nord coreeană au fost trimise şi sisteme de rachetă pentru apărare anti-aeriană. ”China se pregăteşte de un potenţial război în Peninsula Coreeană întărindu-şi apărarea în apropiere de graniţa cu Coreea de Nord” relatează sursa citată.


SUA pregătesc cele mai dure sancţiuni economice împotriva Phenianului


În altă ordine de idei, vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri, la Tokyo, că Washingtonul se pregăteşte să anunţe ”cele mai dure” sancţiuni economice impuse vreodată Coreei de Nord.

 

“Anunţ că Statele Unite vor face cunoscute în scurt timp sancţiunile economice cele mai dure şi cele mai ofensive adoptate vreodată împotriva Coreei de Nord”, a afirmat vicepreşedintele SUA.

 

El a menţionat că Washingtonul îşi va intensifica presiunile pentru a determina Phenianul să renunţe la programul de dezvoltare nucleară şi balistic. Mike Pence nu a dat alte detalii privind noile sancţiuni avute în vedere de SUA.

 

Parada militară de proporţii joi, cu o zi înainte de dechiderea JO de la Pyeongchang

 

 Regimul de la Phenian a anunţat că va aniversa pe 8 februarie, cu o zi înaintea începerii Jocurilor Olimpice, înfiinţarea armatei sale, iar analiştii anticipează o mare paradă militară.

 

În cadrul paradei ar urma să defileze mai multe rachete balistice Hwasong-15, despre care se bănuieşte că ar fi fost folosite în ultimele teste nucleare efectuate în luna noiembrie.

 

O sursă a declarat pentru CNN că demonstrarea forţelor nord-coreene este un mesaj direct pentru americani, pe care doresc să-i intimideze. „Vor să-i sperie ca naiba pe americani”, a declarat aceeaşi sursă pentru CNN.

Alte ştiri despre: