19:55, 7 August 2017
, PRO TV

Chiar daca au modificat sistemul electoral ignorand recomandarile Comisiei de la Venetia, democratii sunt convinsi ca UE nu ne va intoarce spatele in niciun caz - VIDEO


Chiar daca au modificat sistemul electoral ignorand recomandarile Comisiei de la Venetia, democratii sunt convinsi ca UE nu ne va intoarce spatele in niciun caz si nu nu va reevalua Acordul de Asociere, asa cum crede opozitia. Nu exista motive, spune purtatorul de cuvant al PD, Vitalie Gamurari, care sustine ca pana acum nu a fost incalcat Acordul. Totusi, cei de la putere sunt constienti ca au ajuns sub lupa europenilor.


 

Vitalie GAMURARI, PURTATORUL DE CUVANT AL PD: "Eu singur sunt expert in tratate internationale si stiu ca un tratat nu se auleaza atat de usor, pana acum nu s-a incalcat nimic...."

 

 Mai mult, cei de la guvernare sunt ferm convinsi ca europenii nu vor opri finantarea proiectelor din tara noastra, asta chiar daca acum doua saptamani, doua partide din Parlamentul European au solicitat reevaluarea Acordului de Asociere cu Republica Moldova si stoparea finantarii. Motivul ar fi clar - democratii si socialistii care ar urmari doar sa-si intareasca puterea, au aprobat votul mixt ignorand recomandarile Comisiei de la Venetia. 

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT: "Sunt niste declaratii politice, chiar daca acum exista o pauza in negocierim dar lucrurile vor reveni la normal..."

 

 Valeriu GHILETCHI, DEPUTAT, GPPEM: "Totul este in cadrul normal si nimic nu va influenta nimic..."

 

 Nu atat de optimisti sunt cei din opozitie, care solicita democratilor sa renunte la votul mixt.

 

Igor GROSU, VICEPRESEDINTE PAS: "Noi pentru europeni am devenit o durere de cap..."

 

 Votul mixt a fost aprobat pe 20 iulie, cu votul a 74 de deputati-  democratii, socialistii si grupul lui Iurie Leanca. Comunistii au acuzat guvernarea ca a scuipat pe recomandarile Comisiei de la Venetia, iar liberalii au spus ca de acum incolo deputatii vor fi cumparati ca fotbalistii.

 

S-a ajuns la votul mixt dupa ce proiectul democratilor privind votul uninominal a fost comasat cu cel al socialistilor. Multi analisti si politicieni din opozitie spun ca de fapt ar fi fost vorba de un targ dintre Plahotniuc si Dodon, fapt negat de PD si PSRM. 

Alte ştiri despre: