16:02, 7 Martie 2019
, PRO TV

Celelalte partide incearca sa blocheze formarea unei coalitii si sa duca tara in anticipate, spune Vlad Plahotniuc - VIDEO


Celelalte partide incearca sa blocheze formarea unei coalitii si sa duca tara in anticipate, spune Vlad Plahotniuc. Democratii, care au ramas fara raspuns la invitatiile trimise celorlator partide care au acces in parlament, de a se aseza la masa de negocieri ne-au spus si astazi ca sunt inca in asteptare. ACUM, PSRM si Partidul SOR prefera sa taca pana la validarea rezultatelor alegerilor.


 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDERUL PDM: “In cazul in care va asteptati sa va dau astazi noutati despre coalitie, o sa va dezamagesc, nu avem noutati, suntem in asteptare ca unii lideri sa se treazsca la realitate dupa alegeri si sa inteleaga pentru ce au fost votati.”

 

 Pe un ton pesimist, Plahotniuc a spus ca inca asteapta un raspuns de la celelalte partide pentru a se intalni la discutii, desi, oficial, o scrisoare a fost adresata doar Blocului ACUM. Reprezentantii acestuia insa au ignorat invitatia.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDERUL PDM: “Am fi putut veni si cu alte decizii bune pentru cetateni, daca liderii unor partide nu ar continua sa blocheze formarea unei majoritati parlamentare si investirea noului guvern.”

 

 Nu am reusit sa-l intrebam pe Vlad Plahotniuc despre o posibila alianta cu formatiunea lui Ilan Sor sau despre o eventuala candidatura pentru un viitor premier. Acesta a plecat fara sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. Dupa parlamentarele din 24 februarie, patru partide au reusit sa treaca pragul electoral si sa acceada in legislativ.

 

Este vorba de PSRM, Blocul ACUM, PD si Partidul Sor. Dupa scrutin, democratii le-au trimis o scrisoare celor de la ACUM pentru a se intalni sa discute conditiile unei coalitii. Ultimii, au declarat ca nu au ce discuta cu ei, iar soacialistii, care nu au primit vreo invitatie de la PD, sustin ca nu se expun la subiect pana la validarea mandatelor de catre Curtea Constitutionala. Partidul Sor mentiona anterior ca nu comenteaza astfel de initiative venite de la democrati.

Alte ştiri despre: