19:03, 22 August 2017
, PRO TV

Cele 100 milioane de euro pe care tara noastra urma sa le primeasca de la UE raman deocamdata in aer, a dat de inteles astazi seful delegatiei UE la Chisinau - VIDEO


Cele 100 milioane de euro pe care tara noastra urma sa le primeasca de la Uniunea Europeana raman deocamdata in aer, a dat de inteles astazi seful delegatiei UE la Chisinau. La conferinta de ramas bun, Pirkka Tapiola a evitat sa dea aprecieri politicienilor de la noi sau reformelor facute de guvernare, dupa ce in ultimele saptamani s-a intalnit cu mai toti oficialii, inclusiv cu Vlad Plahotniuc, la biroul sau.


 

Pirkka TAPIOLA, SEFUL DELEGATIEI UE IN MOLDOVA: ”Nu te gandesti foarte mult la unde te intalnestei cu o persoana, esti f pragmatic. noi in rapoartele noastre scriem despre poldar nu dam o analiza local, voi colecta mat pt memorii, peste 25 ani, ma voi gandi cum descriu oamenii cu care m-am intalnit sau discutat.”

 

 Cat despre cele 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene care ar urma sa ajunga in tara pana la sfarsitul anului, diplomatul a dat de inteles ca deocamdata nu este clar ce anume se va intampla.

 

Dupa ce cativa europarlamentari au criticat guvernarea de la Chisinau pentru aprobarea sistemului mixt, Bruxelles-ul a decis ca Republica Moldova va primi, totusi, ajutorul financiar din partea Uniunii Europene. Oficialii europeni insa au pus conditii stricte - banii sa fie cheltuiti corect, transparent, in plus sa fie implementate reformele promise in sectorul financiar-bancar. 

Alte ştiri despre: