16:35, 16 Mai 2018
, PRO TV

CECC a respins cererea depusa de Alexandr Rosco si Constantin Codreanu privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorala


Consiliul Electoral de Circumscriptie Chisinau a respins cererea depusa de candidatul partidului Casa Noastra Moldova, Alexandr Rosco, si Partidul Unitatii Nationale, Constantin Codreanu, privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorala.


 

Liderul PUN, Anatol Salaru sustine ca intr-un raport prezentat la CEC, PSRM a indicat cheltuieli de aproximativ 160 de mii de lei pentru panourile electorale, insa suma reala ar fi de cateva ori mai mare. Ieri membrii partidului au depus o contestatie la CECC prin care cer anularea inregistrarii socialistului Ion Ceban din cursa.

 

Si candidatul partidului Casa Noastra – Moldova Alexandr Rosco vrea excluderea din cursa electorala a candidatului PSRM. Alexandr Rosco il acuza pe Ion Ceban ca nu ar fi declarat toate cheltuielile in campania electorala si ca presedintele tarii Igor Dodon, dar si cativa cetateni straini ar fi facut agitatie electorala in favoarea acestuia.

 

Acum doua zile, Rosco a depus o sesizare la Consiliul Electoral de Circmuscriptie Chisinau si cere examinarea ultimelor rapoarte financiare ale Partidului Socialist. In replica, Ion Ceban a declarat ca Alexandr Rosco s-a inscris in cursa nu pentru a castiga, ci pentru a ataca PSRM-ul. 

 

Saptamana trecuta, in urma unei contestatii PUN, candidata Partidului Sor, Reghina Apostolova a fost scoasa din cursa electorala de catre instanta de judecata.

Alte ştiri despre: