22:01, 17 Ianuarie 2019
, PRO TV

Lilia Carasciuc: "CEC-ul nu este in stare sa asigure alegeri libere, este controlat politic"


"Comisia Electorala Centrala nu este in stare sa asigure alegeri libere, este controlata politic". Declaratia a fost facuta de directorul executiv Transparency International-Moldov a, Lilia Carasciuc, la emisiunea InPROfunzime cu Lorena Bogza.


 

Lilia CARASCIUC, DIRECTOR EXECUTIV Transparency International-Moldova: "Mie imi place cum CEC-ul a raspuns la acea cerere din partea societati civile sau din partea lui PAS. Ei au cerut ca sa se ia atitudine fata de acele incalcari comise de PD, inregistrate in Criuleni si ei raspund ca:" PD spun ce ei nu au incalcat legea", iata aceasta a demonstrat ca CEC-ul nu este in stare sa asigure alegeri libere, institutia este controlata politic. 

 

 Sigur ca dupa aceea au aparut mai multe lucruri care confirma acest fapt. Pentru ce dar avem astfel de institutii? Institutiile statului sint controlate in interese meschine, astfel aceste institutii erau obligate sa reactioneze, ei ascund capul in nisip si prin aceasta ele demonstraeaza ca ele nu sunt utile la nimic si banii publici sunt aruncati in vant". 

Alte ştiri despre: