16:03, 10 Noiembrie 2017
, PRO TV

Ceban, despre eliberarea din arest la domiciliu a lui Chirtoaca: "Este o schema coordonata de Plahotniuc, e un aranjament urat facut pe ultima suta de metri"


Socialistul Ion Ceban a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca eliberarea din arest la domiciliu a primarului suspendat Dorin Chirtoaca este o schema coordonata de Plahotniuc si numirea in functia de primar interimar a Silviei Radu este, la fel, o schema coordonata de liderul PD.


 

Ion Ceban, LIDER FRACTIUNE PSRM IN CMC: "Din a doua zi cand a fost plasat Chirtoaca in arest am spus ca este o schema coordonata cu Plahotniuc. El a fost plasat in arest dupa ce PSRM a colectat semnaturi. Exact ca si schema cu Silvia Radu, acest aranjament este facut de Plahotniuc, iar noi presupuneam ca acest lucru se va intampla dupa data de 19 noiembrie. Acum este eliberat asa cum a fost eliberat Gamretchi.

Chemam pe toata lumea la referendum sa oprim acest dezmat. Consideram ca este un aranjament urat facut pe ultima suta de metri.

 Este foarte urat ca sa apara viata privata a unui cetatean, publica. Oamenii care sunt cu morala normala ar condamna si ar diminua sansele efectiv al unui referendum, in afara de compatimire si dezgust nu are ce sa provoace acest lucru. Sunt prietenii lui care posteaza tot felul pe internet. Nu cred ca este un lucru corect si condamn vehement aceste aparitii. Aceste filmari nu le-am privit si nu le-a facut cineva din colegii mei, am zis ca daca apar undeva postate de colegii mei, atunci ii dau afara. Viata privata nu trebuie sa iasa in spatiul public. Persoana trebuie judecata pin prisma actiunilor ce le-a intreprins."

 

Astazi, judecatorul Negru a decis ca Dorin Chirtoaca sa fie eliberat din arest la domiciliu. Primarul suspendat se va afla sub control judiciar.

 

Intamplator sau nu, decizia a fost luata cu o saptamana inainte de referendumul de demitere a sa. Chirtoaca s-a aratat surprins de decizia magistratilor si spune ca o va constesta la Curtea de Apel si va cere sa fie eliberat.

Alte ştiri despre: