12:37, 19 Iulie 2018
, PRO TV

Andrian Candu le-a recomandat simpatizantilor PAS si PPDA, care au manifestat in fata Parlamentului, sa nu-si piarda timpul protestand, dar sa se resemneze - VIDEO


Au inconjurat Parlamentul ca sa ceara deputatilor sa le asculte revendicarile. Simpatizantii PAS si PPDA au cerut din nou ca alegerile din Chisinau sa fie validate, judecatorii care au declarat nule alegerile - urmariti penal, iar sistemul mixt de vot - anulat. In replica, presedintele Parlamentului le-a recomandat sa se resemneze si sa nu-si piarda timpul protestand.


 


Dupa ce a pichetat institutia, multimea a inconjurat Parlamentul de cateva ori. In tot acest timp, zeci de carabinieri pazeau cladirea.
Ambianta cum inconjoara. Presedintele Parlamentului nu a iesit in fata manifestantilor, dar le-a transmis de la tribuna din sala de presa sa nu isi mai piarda timpul.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Sa se pregateasca pentru sistemul mixt, sa isi identifice candidatii foarte buni in circumscriptii, sa intre in competitie politica legata de electorala care urmeaza si mai putin cu pierderea timpului, chiar daca e democratica, legat de protest.”

 

 Protestatarii au inconjurat parlamentul si pe 5 iulie cerand deputatilor sa tina cont de revendicarile din rezolutia adoptata la protestul din 1 iulie. Fara succes insa.

 

Alegerile din Chisinau au fost declarat nule mai intai de Judecatorie Chisinau, apoi si de Curtea de Apel si Curtea suprema de justitie. Motivul invocat de magistrati este ca  primarul ales, Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua scrutinului din 3 iunie.

 

Mai exact, este vorba de cateva live-uri pe facebook care au adunat peste 250 de mii de vizualizari, iar judecatorii au considerat ca asta este in masura sa afecteze rezultatele. 

Alte ştiri despre: