10:25, 26 Iunie 2018
, PRO TV

Ce spune ambasadorul Canadei in Republica Moldova despre decizia CSJ, de a declara nule alegerile de la Chisinau


Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei in Republica Moldova a scris pe o retea de socializare ca prin decizia de ieri, a Curtii Supreme de Justitie, de a declara nule alegerile locale de la Chisinau, sistemul judiciar din Republica Moldova a esuat un test important.


 

Pe twitter, Hamilton a scris: "Sistemul judiciar din Republica Moldova a esuat astazi un test important.Vointa democratica a alegatorilor din Chisinau, exprimata in alegerile din 3 iunie, a fost stersa. Increderea moldoveneasca in integritatea si independenta institutiilor lor publice este in continuare erodata."

 

Dupa care ambasadorul a mai completat ca: "Este o zi descurajanta pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, inclusiv Canada, care au sustinut dezvoltarea democratica in Moldova."

 

 

Ieri, Judecatorii CSJ, au lasat in vigoare decizia Curtii de Apel. Alegerile locale din Chisinau raman invalidate. Anterior,  Curtea de Apel nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Nastase.

 

Pe 19 iunie, Judecatoria Chisinau a declarat nule alegerile locale de la Chisinau si a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Princinpalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie.

 

Mai exact, Nastase a facut un live pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot. Judecatoarea scrie ca transmisiunea a fost urmarita de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

Alte ştiri despre: