22:48, 27 Decembrie 2018
, PRO TV

Ce spun ziaristii Cornelia Cozonac si Vasile Botnaru despre obtinerea certificatului de integritate de catre Sor: „Vedem ca este lasat sa mearga in fotoliul de deputat”


Ziaristii Cornelia Cozonac si Vasile Botnaru au spus ca era de astepat ca Sor va fi lasat sa mearga la parlamentarele din 2019. „El a fost lasat sa-si desfasoare activitatea, sa faca multe activitati pentru oameni, sa faca tot felul de show-uri, concerte foarte scumpe. Dosarul sau la Curtea de Apel Cahul este intins si rasintins. Era de astepat ca el este lasat sa mearga in Parlament. Socul este ca a obtinut acest certificat de integritate. Pentru ca exista acea decizie a CC, in care se mentiona in cazul Filat ca persoanele asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie nu pot detine o functie publica, ori aici vedem ca este lasat sa mearga in fotoliul de deputat” a spus Cornelia Cozonac la emisiuanea InPROfunzime cu lorena Bogza.


 

Lorena BOGZA: „Ilan Sor a obtinut certificatul de integritate pentru a candida la parlamentare, se vede deja si premier, muta sediul Guvernului la Orhei, sa le luam pe rand, cum vi se pare acest lucru?”

 

Cornelia Cozonac, PRESEDINTELE CENTRULUI DE INVESTIGATII JURNALISTICE: „Era de asteptat ca Ilan Sor va merge in Campania Electorala. El a fost lasat sa-si desfasoare activitatea, sa faca multe activitati pentru oameni, sa faca tot felul de souri, concerte foarte scumpe. Dosarul sau la Curtea de Apel Cahul este intins si rasintins. Era de astepat ca el este lasat sa mearga in Parlament. Socul este ca a obtinut acest certificat de integritate.

 

Pentru ca exista acea decizie a CC, in care se mentiona in cazul Filat ca persoanele asupra carora planeaza supiciuni de coruptie nu pot detine o functie publica, ori aici vedem ca este lasat sa mearga in fotoliul de deputat. Ramane sa vedem cum vor actiona mai departe autoritatile, dar, deocamdata,  ne punem intrebarea ce este cu aceste certificate si cum se masoara integritatea de catre autoritatile publice.”

 

Lorena BOGZA: ”In cazul Sor existau, de fapt, doua lucruri foarte clare si anume, faptul ca el a recunoscut public ca a dat mita si in baza acestor declaratii deja este condamnat Vlad Filat, asta este un lucru. S-ar fi putut ca in baza deciziei primei instante care a pronuntat sentinta si a acestor declaratii sa nu primeasca acest certificat?”

 

Vasile Botnaru, DIRECTOR RADIO EUROPA LIBERA CHISINAU: „Nu, pentru ca a explicat institutia care da aceste certificate ca regulamentele si modul in care a fost conceputa aceasta procedura, de fapt, se rezuma la urmatoarea chestie: tu ca eventual candidat, te duci la ei si intrebi „ asa-i ca eu am doua maini, doua picioaresi doi ochi?” si ei spun „da, poti sa mergi mai departe”. Deci, cam asa e treaba cu acest certifiact si mingea e in terenul legislatorului.”

 

Condamnat la 7 ani de puscarie in dosarul fraudelor de la BEM, Ilan Sor a obtinut astazi certificatul de integritate si a anuntat ca va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019. Acesta a reusit deja sa se si inscrie in cursa electorala si va fi numarul cinci in buletinul de vot. Primarul de Orhei sustine ca va muta sediul Guvernului de la Chisinau la Orhei, daca partidul sau va lua majoritatea la parlamentarele din februarie 2019.

Alte ştiri despre: