16:17, 9 Iulie 2018
, PRO TV

Ce spun ambasadorii Eugen Caras si Andrei Neguta, despre rezolutia adoptata de Parlamentul European care prevede suspendarea asistentei financiare acordate Republicii Moldova - VIDEO


Ambasadorii Eugen Caras si Andrei Neguta au comentat astazi rezolutia adoptata de Parlamentul European care prevede suspendarea asistentei financiare acordate Republicii Moldova.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Contam ca asistenta va fi reluata. Vom depune efort, acolo unde lucrurile au mers mai prost. Va asigur ca Moldova nu are probleme finaciare. O sa vedeti in zilele urmatoare ca o sa lansam si alte proicte. “

 

Mentionand ca suspendarea primei transe din cei 100 de milioane de euro nu a fost un subiect fundamental la evenimentul de astazi, Filip a promis ca pe fundalul acestor miscari regresive, vor fi lansate noi proiecte. Trimisii nostri in strainatate vad la fel de calm situatia de acasa.

 

Eugen CARAS, AMBASADORUL RM PE LANGA UE: “Eu cred ca Bruxellul nu ia decizii pripite, ei canteresc tot ce se face la Chisinau. Evenimentele de aici ar putea duce la deteriorarea ulterioara a relatiilor? - Relatiile noastre nu sunt de moment sau bazate pe emotii.”

 

Andrei NEGUTA, AMBASADOR RM IN RUSIA: “Sunt doua extreme: una de stanga si radicala, te implici in puterea judecatoreasca, ceea ce nu se permite si cealalta parte, cand nu faci nimic. Ei considera ca legislatia trebuie sa isi faca rolul ei.”

Alte ştiri despre: