18:11, 5 Iulie 2018
, PRO TV

Ce spun alesii poporului despre rezolutia Parlamentului European prin care a fost suspenda asistenta pentru Moldova. Diacov: "Nu este prima data" - VIDEO


Decizia Parlamentului European este netransparenta si a fost luata cu sala aproape goala. Este reactia Partidului Democrat la rezolutia adoptata astazi de europarlamentari. Opozitia de dreapta spune ca suntem in impas si ca fara banii europeni reformele in diferite domenii vor stagna. De mult era cazul sa ne descurcam pe cont propriu, sustin socialistii.


 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Constatăm că, prin votul de astăzi, grupul politic, care a iniţiat moţiunea, a dat semnalul că, în loc să susţină Moldova şi cetăţenii ei, indiferent de orientări politice, preferă să susţină doar anumite partide politice neparlamentare şi pe liderii acestora.”

 

A scris purtatorul de cuvant al democratilor, care mentioneaza ca documentul ar fi fost dezbatut cu sala aproape goala, iar decizia s-ar fi luat netransparent. Gamurari precizeaza ca responsabilii din PD, cei de la executiv si Parlament vor veni cu declaratii oficiale maine.

 

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD:  “Nu este prima data in RM si Moldova nu e prima tara, duceti-va in Romania unde de curand a existat o decizie a FMI de finantare.”

 

Cornel DUDNIC, DEPUTAT PD: “- Cine se face vinovat? - Toata lumea, guvernul.”

 

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu afirma pentru postul de televiziune Publika TV, care este unul apropiat democratilor, ca executivul este pedepsit pe nedrept, intrucat nu poate interveni in sistemul judecatoresc. Andrei Nastase, Maia Sandu si Viorel Cibotaru au reactionat si ei, intr-un live pe facebook, dupa adoptarea documentului.

 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Faptul ca la Chisinau nu au fost validate alegerile a determinat ca sa vina aceasta sentinta continuata cu suspendarea finantarii, pana la indeplinirea unor conditionalitati. Anularea votului mixt este una dintre aceste conditionalitati. “

 

Maia SANDU, LIDER PAS: “Toata lumea cere autoritatilor sa creeze conditiile pentru ca votul cetatenilor sa fie recunoscut. Autoritatile nu au recuperat nici un ban din furtul miliardului. Este indicat si acest lucru in rezolutie."

 

Viorel CIBOTARU, LIDER PLDM: "Eu sunt multumit de activitatea noastra, ma bucura renasterea RM.“

 

Presedintele Igor Dodon a scris pe o retea de socializare ca decizia legislativului european va contribui la schimbarea guvernarii dupa parlamentare. Deputatii moldoveni au pareri diferite in privinta efectelor pe care le-ar putea avea decizia de astazi asupra bugetului de stat.

 

Stefan CREANGA, DEPUTAT PPEM: “Partea financiara la buget este stabila, nu va afecta bugetul, ca avem totul bine, dar regretabil este mesajul transmis pentru Moldova.”

 

Lilian CARP, DEPUTAT PL: “Acestia sunt bani pentru modernizarea RM. Daca acesti bani nu ajung, inseamna ca anumite reforme nu vor fi incepute.  Pe domenii care sunt alocati acesti bani vom avea stagnare de pana la jumatate de an, pana nu vom avea o alta guvernare.”

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Noi in general trebuie sa intelegem un lucru ca Moldova nu poate trai pana la nesfarsit doar din diferite asistente financiare din afara tarii.”

 

Mihai GHIMPU, DEPUTAT PL: “Daca asa va continua guvernarea inseamna ca intr-o buna zi si fondul monetar va inceta sa mai acorde credit Republicii Moldova.”

 

Ieri premierul Pavel Filip, ministrul finantelor, Octavian Armasu si cel al economiei, Chiril Gaburici – au refuzat sa ne explice ce vor face mai departe. Nici astazi, acestia nu au venit cu o reactie publica.

Alte ştiri despre: