16:30, 13 Octombrie 2018
, PRO TV

Cazul Khashoggi. Trump promite o pedeapsa aspra daca autoritatile Arabiei Saudite sunt vinovate


Presedintele american Donald Trump a estimat ca Arabia Saudita s-ar putea afla in spatele disparitiei jurnalistului Jamal Khashoggi si ca, daca acest lucru se va adeveri, SUA vor aplica o ‘pedeapsa severa’ Riadului, transmit sambata Reuters si AFP.
″Pentru moment, ei (saudiţii) dezmint ferm că ar fi implicaţi. Dar ar putea fi ei implicaţi? Da″⁣, a spus liderul de la Casa Albă într-un interviu pentru canalul CBS, înregistrat joi şi difuzat sâmbătă, potrivit Agerpres.

 

Trump a adăugat că, dacă se adevereşte că Arabia Saudită este vinovată, atunci va exista ‘o pedeapsă severă’.

 

În opinia preşedintelui american, cazul Khashoggi are o miză mare ‘poate în special’ pentru că este vorba despre un reporter.

 

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

 

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

 

Potrivit cotidianului The Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

 

Joi, într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat dispariţia jurnalistului drept ‘un precedent teribil’ şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă. Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un anchetator.

 

Sursa: Agerpres

Alte ştiri despre: