17:32, 10 Octombrie 2017
, PRO TV

Cati bani vor putea cheltui participantii la referendumul de demitere a primarului capitalei. CEC-ul a stabilit suma plafon ce poate fi virata


Participantii vor putea cheltui pana la 16 milioane 500 de lei pentru camapania electorala a referendumului de demitere a primarului capitalei. CEC a stabilit azi suma plafon ce poate fi virata pe contul participantilor la plebiscit.


 

Suma exacta este de 16 508 739,38 lei. Potrivit CEC, candidatii inca nu s-au inscris in campanie. Acestia ar urma sa anunte Consiliul Electoral de Circumscriptie, care a fost constituit tot astazi. Printre membrii consiliului, se regasesc 3 reprezentanti ai partidelor parlamentare si alti 3 ai administratiei locale.

 

Referendumul pentru demiterea primarului Dorin Chirtoaca va avea loc pe 19 noiembrie. Mihai Ghimpu a declarat anterior ca liberalii vor boicota referendumul. La fel au anuntat ca o vor face PUN, PAS si PD.

 

Dorin Chirtoaca a fost retinut pe 25 mai de procurorii anticoruptie si CNA in dosarul parcarilor cu plata, fiind banuit de trafic de influenta si corupere pasiva. El se declara nevinovat.

Alte ştiri despre: