14:57, 12 Noiembrie 2017
, PRO TV

Catalanii au iesit in strada la Barcelona pentru a cere eliberarea politicienilor arestati dupa declararea independentei regiunii - VIDEO


Catalanii au iesit aseara in strada la Barcelona pentru a cere eliberarea politicienilor arestati dupa declararea independentei regiunii. Manifestantii au purtat steagurile Cataloniei si au scandat “Libertate prizonierilor politici”. De la Bruxelles, Carles Puigdemont s-a adresat multimii.


 

O mare de oameni a umplut bulevardele Barcelonei. Potrivit estimarilor politiei, aproape 750 de mii de catalani au iesit in strada sa ceara eliberarea celor opt fosti ministri arestati la ordinul unui judecator de la Madrid. Oficialii sunt acuzati de rebeliune razvratire si deturnare de fonduri, dupa ce regiunea si-a declarat independenta luna trecuta. Protestatarii au fluturat drapelul catalan si au purtat pancarte pe care se putea citi “Libertate pentru detinutii politici” si “Demnitate pentru Catalonia”.

 

”Am decis sa particip la aceasta manifestatie, fiindca traim intr-o tara unde democratia nu exista.”

 

”Vrem o tara libera si vrem ca Europa sa ne asculte. Pare ca si-a intors spatele catre noi.”

 

Fostul presedinte al regiunii, aflat la Bruxelles de cateva saptamani, s-a adresat multimii printr-un mesaj inregistrat si proiectat pe un ecran urias. El i-a indemnat pe catalani sa nu renunte la independenta.

 

Carles PUIGDEMONT, PRESEDINTELE DEMIS AL CATALONIEI: ”Avem nevoie sa fiti foarte activi. Vrem sa va auzim vocea, atat noi, cei de la Bruxelles, cat si cei din inchisoare.”

 

Pe numele lui Puigdemont a fost emis mandat european de arestare, iar justitia belgiana urmeaza sa decida daca il extradeaza Spaniei. Chiar si asa, liderul separatist este hotarat sa participe la alegerile regionale din 21 decembrie.

Alte ştiri despre: