16:34, 7 August 2017
, Stirile Pro Tv

Casa Alba a anuntat cand planuieste sa raspunda la expulzarile diplomatilor americani din Rusia


Administratia Donald Trump planuieste ca, pana la 1 septembrie, sa vina cu un raspuns, dupa ce Kremlinul a decis expulzarea a sute de diplomati americani de pe teritoriul Rusiei, a declarat secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AP.


 

In cadrul discutiilor cu omologul sau rus Serghei Lavrov, şeful Departamentului de Stat al SUA i-a adresat „intrebari de clarificare”, privind expulzarea a cateva sute de diplomati americani de pe teritoriul Statelor Unite, ca reactie la noile sanctiuni adoptate de Casa Alba.


AP comenteaza ca mişcarea autoritatilor ruse sporeşte tensiunile dintre SUA şi Rusia. Deşi cei doi şefi ai diplomatiei s-au aratat deschişi spre dialog, cele doua mari puteri trebuie sa normalizeze relatiile. 


Pe de o parte, Rusia a afectat legatura cu SUA prin decizia privind cei 775 de oficiali americani. Pe de alta parte, Casa Alba a contribuit la creşterea tensiunilor, prin anchetarea presupusei implicari a Kremlinului in alegerile din 2016.


Secretarul de stat American a mai spus şi ca a vorbit cu Lavrov despre suspiciunile privind implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016, pentru „a-i ajuta sa inteleaga cat de serios a fost acest incident şi cat de mult a afectat relatiile dintre cele doua mari puteri”, potrivit Reuters.

„Vrem sa lucram cu Rusia in domenii care sunt de interes national pentru noi, dar exista acest sentiment de suspiciune care ne separa”, a mai spus Tillerson, subliniind ca legaturile nu au fost afectate in mod ireversibil.


Seful diplomatiei americane şi omologul sau rus au discutat, duminica. Aceasta a fost prima intrevedere de cand SUA au votat noi sanctiuni la adresa Rusiei.

Alte ştiri despre: