09:22, 16 Aprilie 2018
, PRO TV

Cartier de lux, inaugurat la Phenian. Imagini impresionante de pe Bulevardul Ryomyong - FOTO


Un nou cartier a fost inaugurat, vineri, in capitala nord-coreeana Phenian. La eveniment au fost invitati aproximativ 200 de jurnalisti straini.


 

Ei au fost informaţi să se pregătească pentru un eveniment de amploare care urma să aibă loc în cursul dimineţii, dar li s-a interzis să aducă cu ei telefoanele mobile sau laptopurile, autorităţile lăsând să se subînţeleagă că vor fi duşi să asiste la lansarea unei rachete sau că vor merge într-o localitate din afara capitalei, informează NK News.

 

Câteva ore mai târziu, însă, ei au fost duşi la evenimentul de inaugurare a Bulevardului Ryomyong, un proiect de amploare la care s-a lucrat intens în ultimele luni, pentru modernizarea acestui cartier de lux din capitala Coreei de Nord, echivalent al cartierului Gangnam din Seul.

 

În contextul în care Coreea de Nord celebrează, în 15 aprilie, 105 ani de la naşterea fondatorului Kim Ir-sen, în ultimele luni Phenianul a făcut obiectul unui important proiect de construcţie şi renovare, care face parte din obiectivul liderului Kim Jong-un de a moderniza oraşul.

 

Scopul autorităţilor era să finalizeze construcţia bulevardului Ryomyong până la finalul anului 2016. În acest cartier de lux se află 100 de clădiri de apartamente şi instituţii publice, cât şi o clădire de apartamente de 70 de etaje. Pentru ca acest proiect să fie finalizat la timp, mii de soldaţi au fost trimişi pe şantier.

 

Cu toate acestea, capitala s-a confruntat cu inundaţii în luna august, ceea ce a cauzat întârzierea lucrărilor, însă pe măsură ce aniversarea naşterii lui Kim Ir-sen, bunicul lui Kim Jong-un, se apropia, presa de stat a început să relateze că lucrările de pe Bulevardul Ryomyong se apropie de final.

 

Astfel, în dimineaţa zilei de 13 aprilie, ceremonia de inaugurare a cartierului de lux s-a făcut cu mare fast, în prezenţa jurnaliştilor străini, cât şi a unui număr impresionant de demnitari nord-coreeni, cât şi locuitori ai Phenianului. Liderul Kim Jong-un a fost şi el prezent.

 

Alte ştiri despre: