12:46, 21 Mai 2018
, PRO TV

Candidatul lui Renato Usatii, Nikolai Grigorisin, a castigat primaria de la Balti din primul tur: "Nu o sa va dezamagesc" - VIDEO


Candidatul lui Renato Usatii, Nikolai Grigorisin, a castigat primaria de la Balti din primul tur. Acesta a acumulat 61 la suta din voturi. Renato Usatii le-a multumit baltenilor pe Facebook.


 

Nikolai GRIGORISIN, CANDIDAT “PARTIDUL NOSTRU”: “Eu nu o sa va dezămăgesc! Noi am câştigat!”.

 

 Nicolai Grigorisin a invins in scrutinul de ieri din primul tur, fiind votat de peste 22 de mii de alegatori sau 61 la suta din totalul celor prezenti la urne. Acesta a fost urmat de socialistul Alexandr Usatii, care a obtinut 19 la suta din sufragii.

 

Renato USATII, LIDERUL “PARTIDUL NOSTRU”:Cand ajungem la alegeri, ii invingem pe socialisti, iar rezultale de astazi au demostrat asta.”

 

 Pe locul trei s-a clasat candidata PPDA Arina Spataru cu peste sase la suta, fiind urmata de candidatul Partidului SOR, Pavel Verejanu cu 5 la suta. Mai putin de 4% a obtinut candidatul PUN Sergiu Burlacu. Cu cate un procent s-au ales candidatul independent Elena Gritco si candidatul PAS, Simion Gutu. Mai putin de 1% a acumulat candidatul Partidului Ruso-Slavean, Oleg Topolnitchi.

 

Ieri, la alegerile din Balti s-au prezentat aproape 37 de mii de alegatori, adica circa 35 la suta din cetatenii cu drept de vot. In 2015, Renato Usatii a castigat alegerile din primul tur obtinand 72 la suta din voturi. Scrutinul de ieri s-a desfasurat deoarece Usatii, aflat acum la Moscova pentru ca este dat în urmărire în Moldova, şi-a dat demisia. Mandatul noului primar va dura un an, pana la alegerile locale generale din 2019.   

Alte ştiri despre: