15:21, 6 Martie 2013
, MEDIAFAX

Boc: Ca om care am trecut prin asemenea proceduri, Filat nu trebuie sa considere ca e sfarsitul lumii


Fostul premier Emil Boc considera ca fortele pro-europene din Republica Moldova au capacitatea sa castige alegeri sau sa formeze un guvern care sa conduca tara spre UE si nu in alta directie.


 

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza demiterea Guvernului din Republica Moldova condus de Vlad Filat in urma unei motiuni de cenzura, Emil Boc a spus: "Ca om care a mai trecut prin asemenea proceduri, nu trebuie sa considere sfarsitul lumii".

 

"Cred ca fortele pro-europene au capacitatea sa castige alegeri sau sa formeze un guvern care sa conduca Moldova spre UE si nu in alta directie. Caderea unui guvern nu inseamna neaparat o tragedie, e o procedura democratica ce se intampla in mai multe tari ale lumii. Important este sa nu se schimbe orientarea fundamentala a Moldovei si anume directia spre UE si eu cred ca acest lucru nu va fi lasat de moldoveni sa se intample", a spus Boc.

 

El a afirmat ca Republica Moldova are o "vocatie europeana", iar destinul comun al Romaniei si Moldovei este in UE.

 

"Acolo vom fi impreuna si cred ca moldovenii vor avea grija, indiferent daca va fi vorba de un nou guvern sau de noi alegeri, sa conserve dimensiunea pro-europeana a tarii", a adaugat Boc.

 

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis in urma unei motiuni de cenzura votate marti in Parlament. 

 

Motiunea, depusa de Partidul Comunistilor din Republica Moldova, a fost votata de 54 de parlamentari.

Alte ştiri despre: emil boc, fost premier, romania ,