15:33, 30 Septembrie 2018
, PRO TV

Bilant devastator in Indonezia. Peste 800 de persoane si-au pierdut viata, alte cateva sute au fost ranite, iar zeci de oameni sunt dati disparuti - VIDEO


Bilant devastator in Indonezia. Peste 800 de persoane si-au pierdut viata, alte cateva sute au fost ranite, iar zeci de oameni sunt dati disparuti dupa cutremurul si tsunami-ul care au lovit tara acum doua zile. Autoritatile continua sa caute supravietuitori, insa anunta ca numarul persoanelor decedate ar putea sa creasca simtitor.Potrivit presei straine, ultimul bilant in urma tragediei din Indonezia este de 832 de morti. Alte 540 de persoane au fost grav ranite, iar zeci de oameni sunt dati disparuti, o mare parte dintre ei fiind prinsi intre daramaturile cladirilor.

 

Pe strazi sunt imprastiate cadavre, iar cei raniti sunt tratati in corturi, deoarece majoritatea spitalelor au fost afectate de seism. Mai multi supravietuitori au dormit pe strazi noaptea trecuta, fiind sfatuiti de autoritati sa nu se intoarca in locuinte. Unele cladiri au fost distruse complet. 

 

Ministrul de securitate al tarii a declarat ca armata a inceput sa trimita avioane cu ajutoare umanitare spre zona afectata. Un aeroport din regiune a ramas inchis dupa ce pistele si turnul de control au fost avariate. Chiar si asa, autoritatile locale spun ca se pregatesc sa il redeschida, pentru a permite sosirea ajutoarelor. 

 

Cutremurul de pamant cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter a lovit centrul Indoneziei acum doua zile si s-a produs la adancimea de 10 kilometri, la doar cateva ore dupa un prim seism, mai redus ca intensitate. Al doilea cutremur a declansat si un tsunami cu valuri de pana la doi metri, care au distrus totul in calea lor. 

Alte ştiri despre: