15:23, 19 Iunie 2018
, PRO TV

Sor ii da replica lui Sturza: "Sturza si Topa... este asa o expresie: despre morti se vorbeste de bine sau deloc..."


Schimb de replici, pe facebook, intre fostul premier Ion Sturza si primarul de Orhei Ilan Sor.


 

Dupa ce Sturza a postat un mesaj pe pagina sa de facebook, in care vorbeste despre declaratiile facute de primarul de la Orhei privind disparitia miliardului, Sor ii da replica, tot pe facebook.

 

Mesajul postat de Ilan Sor:

 

"Sturza şi Țopa…

Este aşa o expresie: „despre morţi se vorbeşte de bine sau deloc”. Aceasta se referă şi la mumiile politice şi la piloţii doborâţi. Nu v-aş fi răspuns dacă minciunile voastre nu ar fi întrecut orice limită şi dacă presa voastră angajată a început să citească aceste prostii.

Nu vă răspund amândurora întâmplător printr-un text comun deoarece pentru mine, dar şi pentru cetăţenii ţării noastre, sunteţi o apă şi un pământ. Ambii sunteţi mari statalişti – unul pensionar român, iar celălalt un fugar de justiţie neamţ.

Astfel, în primul rând, toţi ştiu că primii bani au ajuns la 1 decembrie 2014, dar Banca Naţională a introdus procedura de administrare specială la 27 noiembrie. Cum puteam să scoatem măcar un dolar din BNM? Minciună sfruntată.

În al doilea rând, toţi ştiu că toţi aceşti bani, până la ultimul bănuţ, au fost direcţionaţi spre achitarea depozitelor bancare.

Şi, cel mai important, v-aţi încurcat în propriile voastre minciuni, iar declaraţiile voastre se contrazic.

Care două miliarde? De unde? Degrabă o să mă învinuiţi şi de omorul lui Kennedy.

Amintesc: Din rezerva de stat au venit 13 miliarde care au mers la acoperirea depozitelor de la toate cele trei bănci. De aceea,, orice bancher normal vă poate spune că fizic, prejudiciul nu poate fi mai mare de 13 miliarde. De asemenea, au rămas active care după ce vor fi comercializate vor fi întoarse în rezerva de stat, respectiv suma se va micşora.

Ce ţine de pensionarul român Sturza, lucrurile sunt clare demult. Prostia, răutatea şi antisemitismul său sunt semne de marasm senil. Dar, iată puşcăriaşul fugar Țopa… în locul lui pur şi simplu aş tăcea. După ce aţi furat tot ce s-a putut şi aţi fugit după o altă viaţă în Vest, lăsându-ne doar ruinele unor întreprinderi de stat cândva bogate, acum vă este incomod că sunteţi deconspirai în faţa noilor voştri parteneri din Vest. Acolo încercaţi s-o faceţi pe refugiatul politic, dar sunteţi un simplu hoţ care a fugit cu laşitate atunci când i-au prin coada.

Ajunge domnilor! Vremea voastră a trecut, e timpul să vă pregătiţi de bătrâneţe şi nici Jurnal TV, nici băiatul pişător, nici alte proiecte politice sponsorizate cu banii furaţi de voi nu vă vor ajuta să vă lipiţi din nou de bugetul de stat.

Atât, domnilor, până aici a mers ostaşul."

 

 

Mesajul postat de Ion Sturza:

Alte ştiri despre: