15:49, 6 Octombrie 2017
, PRO TV

Basescu vrea sa duca partidul lui Salaru in Parlament, dupa alegeri: "Nu sunt naiv sa zic ca vrem sa castigam alegerile, in Romania am luat un partid de 4% si l-am dus la 36%, la guvernare. Drumul spre Vest trece prin Bucuresti."


Traian Basescu, presedinte de onoare al PUN a declarat, intr-o conferinta de presa, ca obiectivul sau este ca Partidul Unitatii Nationale sa acceada in Parlament, dupa alegerile parlamentare din 2018.


 

Basescu a mai spus ca scopul acestui partid este Unirea Republicii Moldova cu Romania, doar ca este constient ca asta nu se poate intampla peste noapte.

 

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: "Pentru cei care stiu putin istoria politica a Romania, am luat un partid la 4%, l-am dus la 36%, l-am dus in Parlament si la guvernare. Obiectivul meu este ca acest partid, la fel ca PMP, sa aprinda flacara unionismului in RM. Este un proiect de importanta majora pt romanii de pe ambele maluri ale Prutului. Hitler si Stalin au hotarat sa traim despartiti. Reunificarea este posibila in Europa, exemplul viu este Germania.

 

 Atunci cand romanii de pe ambele maluri ale Pruturi vor stabili prin vot, printr-un referendum, sau prin vot in Parlament ca reunificarea trebuie sa se produca. Pe 27 martie 1918, Sfatul Tarii a fost primul care a votat unirea cu RO. Nu se poate sa fie ultimul.

 

 Sunt departe de a fi un visator, politica este pragmatica. Obiectivul unirii nu este pentru maine, dar obiectivul consolidarii unui partid care sa explice avantajele unirii este absolut.

 

 Mi-am pus speranta in partidul dnului Ghimpu. Din pacate, lucrurile nu evolueaza cum trebuie si am considerat ca trebuie un partid romanesc, partid sora cu PMP, doua partide romanesti, care sa renasca sentimentul de apartanenta la aceeasi cultura si la acelasi viitor. Eu sunt unul dintre politicienii romani, care privesc cu atentie ceea ce se intampla aici, imi vine sa ma intreb cum pot provoca atata minciuna.

 

 Niciodata,nimeni n-a indraznit dintre liderii UE sa accepte ca va exista o extindere. Prioritatea este intergrarea Balcanilor in UE, or perspectiva de integrare a UE este una singura, prin Romania. 

 

 Sa strangem toate fortele unioniste si sa devenim o forta politica in Parlament. Nu sunt un naiv sa spun vrem sa castigam alegerile, poate in 2022. Pana atunci sa obtinem un scor. Drumul spre Vest trece prin Bucuresti, asa e harta."

 

 Partidul Unitatii Nationale a fost constituit de Anatol Salaru, dupa ce a parasit Partidul Liberal. 

Alte ştiri despre: