11:10, 19 Martie 2016
, PRO TV

Basescu: Solicitarea de obtinere a cetateniei moldovenesti am facut-o în spiritul celor afirmate cand eram presedinte


Fostul sef al statului roman, Traian Basescu, a confirmat ca a depus o solicitare in sensul obtinerii cetateniei moldovenesti si ca a facut demersul in spiritul celor afirmate pe acest subiect cand era presedintele in functie al Romaniei."Solicitarea am făcut-o în spiritul a ceea ce am declarat când eram preşedinte în funcţie, că mi-aş dori să am şi cetăţenia Republicii Moldova", a declarat Traian Băsescu, vineri seară, într-o conferinţă de presă.


Surse politice declarau anterior, pentru AGERPRES, că preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, şi soţia acestuia, Maria, au depus săptămâna trecută la autorităţile de la Chişinău cereri de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti.


Traian Băsescu a declarat în mai multe rânduri că, după ce îşi va încheia mandatul de preşedinte al României, va cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect şi dragoste pentru Moldova de peste Prut şi pentru oamenii ei.


Preşedintele moldovean Nicolae Timofti sublinia, în 2014, că Băsescu ar putea primi oricând cetăţenia moldovenească.


''Având în vedere că dumneavoastră aţi oferit multor cetăţeni moldoveni cetăţenia României, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetăţenia Republicii Moldova. Vreau să vă mulţumesc şi să vă doresc sănătate şi succes'', a spus atunci Timofti.

 

Sursa: Agerpres

Alte ştiri despre: