21:43, 12 Octombrie 2017
, PRO TV

Traian Basescu: "UE vrea sa tina RM aproape si Federatia Rusa vrea sa tina RM aproape. Rusia oferind tancuri in Transnistria, UE oferind bani"


Traian Basescu a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca atat Rusia, cat si Uniunea Europeana vrea sa aiba tara noastra aproape.


 

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE "PUN": "UE vrea sa tina RM aproape si Federatia Rusa vrea sa tina RM aproape. UE a inteles ca nu o poate tracta inauntru. Federatia Rusa ofera tancuri in Transnistria, UE ofera bani.

 

 In Romania s-a semnat acordul de asociere in 1995 si a intrat in UE in 2007 la 1 ianuarie. A fost un proces de 12 ani. Perioada aceea a fost foarte grea, dar noi am avut obiectivul, romanii stiau ce va urma. Am facut eforturi diplomatice extraordinare pentru ca la semnarea acordului de asociere, Republicii Moldova sa i se dea perspectiva intrarii in UE."Lorena BOGZA: "De ce nu s-a obtinut?"

 

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE "PUN": "Pentru ca frontiera UE este deocamdata pe Prut si nu face nici un pas inainte."

Alte ştiri despre: