10:13, 21 Noiembrie 2017
, PRO TV

Au trecut de referendum, se pregatesc de parlamentare. Socialistii incep sa aleaga candidatii pentru circumscriptiile uninominale si vor sa colecteze pana in februarie un milion de semnaturi pentru trecerea la republica prezidentiala - VIDEO


Socialistii au trecut de referendum, iar acum se pregatesc de parlamentare. PSRM sustine ca va alege candidatii pentru circumscriptiile uninominale, iar pana in februarie vrea sa colecteze un milion de semnaturi pentru trecerea la republica prezidentiala.


 

Zinaida GRECEANII, LIDER PSRM:Pana pe 2 februarie o sa colectam un milion de semnaturi. Ziua asta e propusa de presedinte ca sa fie ziua statalitatii R.M. In baza semnaturilor vor fi facute modificarile de rigoare in programul socialistilor.“

 

 Listele cu semnaturi le vor folosi in campania electorala pentru alegerile paralamentare din 2018. Liberalii insa spu ca este vorba despre un moft al lui Igor Dodon, care ar vrea putere absoluta, de aceea ii indeamna pe oamenii sa nu semneze. Altfel, s-ar putea isca un alt referendum...national, spune PL. Intre timp, socialistii spun ca vor alege potentialii candidati pentru circumscriptiile uninominale.  

 

Zinaida GRECEANII, LIDER PSRM: Componenta candidatilor partidelor pentru circumscriptiile uninominale va fi formata dupa sistemul de votare prealabil. Lista de candidati nu trebuie sa fie infaptuita de reprezentati ci de ceilalti care reprezinta circumscptiile tarii. Va fi inaintata lista de candidati. Fiecare organizatie regionala isi va delega candidatii proprii.” 

 

 Tot astazi intr-o postare pe facebook, Igor Dodon a vorbit de rezultatele referendumului esuat. La fel ca socialistii, seful statului sustine ca plebiscitul nu a trecut din cauza boicotului lui Andrei Nastase si al Maiei Sandu. Ieri, liderul PAS spunea ca plebiscitul a demonstrat despre cat de slabi sunt socialistiii. Andrei Nastase spune insa  ca vorbele lui Igor Dodon ar fi ridicole si nu merita atentie.

Alte ştiri despre: