16:40, 2 Decembrie 2017
, PRO TV

Au format o harta a Romaniei Mari din lumanari si au marsaluit prin capitala. Cum au sarbatorit, aseara, zeci de tineri Ziua Nationala a tuturor romanilor - VIDEO


Au format o harta a Romaniei Mari din lumanari. Zeci de tineri au sarbatorit aseara Ziua Nationala a tuturor romanilor. Manifestantii au marsaluit din scuarul Garii pana la cimitirul eroilor romani. 1 decembrie a fost sarbatorit si la Soroca, dar si la Sadova, satul de bastina al lui Igor Dodon.


 

Cu tricolorul in maini tinerii, in mare parte sustinatori ai partidului Unitatii Nationale, au pornit din scuarul Garii si au mers pe jos, pe ploaie, pana la cimitirul ostasilor romani. 

 

Anatol SALARU, PRESEDINTE EXECUTIV PUN: “Am venit aici sa facem cunoscut intregii lumi dorinta noastra de a trai intr-un singur stat, intr-o singura tara, in aceleasi frontiere.“

 

In fata cimitirului, unionistii au creat o harta a Romaniei Mari din lumanari. 

 

“Suntem aici pentru a sarbatori Ziua Marii Uniri, 1 decembrie.“

 

“Marea adunare nationala de la Alba Iulia prin care s-a reintregit Romania. Daca unirea a inceput la Chisinau, atunci s-a finisat la Alba Iulia.“

 

La Soroca, mai multi tineri au intins un tricolor in fata bisericii romanesti din lemn. Tot acolo, a rasunat imnul Romaniei, dar si al Republicii Moldova, iar preotii au tinut o slujba.

 

La Sadova, satul de bastina al presedintelui Igor Dodon, care promoveaza moldovenismul, elevii au organizat un concert. Acestia au cantat melodii despre Unire si au postat mai multe imagini pe facebook.

 

Ieri, s-au implinit 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, sarbatoarea de suflet a tuturor romanilor.La Bucresti, s-a desfasurat o parada impresionanta la care au participat peste 3500 de militari romani si straini.

Alte ştiri despre: